Соопштенија

Понеделник, 11 октомври 2021 година

Положување цвеќе по повод 11 Октомври

По повод 11 Октомври - Денот на народното востание, Делегации на Собранието на Република Северна Македонија ќе положат венци свежо цвеќе и тоа:

повеќе...

Петок, 8 октомври 2021 година

ДОДЕЛУВАЊЕ НА ДРЖАВНАТА НАГРАДА „11 ОКТОМВРИ“

На 11 октомври 2021 година (понеделник), во Кристалната сала на Собранието на Република Северна Македонија, во 12:00 часот, Одборот за доделување на државната награда „11 Октомври“ ќе ја додели државната награда „11 Октомври“ за 2021 година за највисоко признание за животно дело во областа на науката, уметноста, стопанството и другите дејности од јавен интерес на Република Северна Македонија.

повеќе...

Недела, 26 септември 2021

Собраниска делегација на есенската сесија на ПССЕ

Бисера Костадиновска-Стојчевска и Арта Биљали-Зендели, членови на Делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија, ќе учестуваат на есенската сесија на Паралементарното собрание на Советот на Европа, што се одржува во Стразбур од 27 до 30 септември оваа година.

повеќе...

Понеделник, 6 септември 2021 година

ПОЛОЖУВАЊЕ ВЕНЦИ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

По повод одбележувањето на 30 годишниот јубилеј, 8 Септември- Денот на независнота на Република Северна Македонија, собраниска делегација предводена од потпретседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Горан Мисовски, составена од пратеничките Снежана Калеска-Ванчева и Велика Стојкова-Серафимовска, на 8 септември 2021 година (среда), во 8:00 часот, ќе положи венци свежо цвеќе на вечните почивалишта на поранешните претседатели Киро Глигоров и Борис Трајковски, на Алеја на Великаните-Градски гробишта Бутел. 

повеќе...

Понеделник, 16 август 2021

ПОЛОЖУВАЊЕ ВЕНЦИ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

По повод одбележувањето на Денот на Армијата на Република Северна Македонија, 18 Август, делегација на Собранието на Република Северна Македонија во состав: Илија Николовски и Бети Стаменкоска-Трајкоска, на 18 август 2021 година (среда), во 14:00 часот, на градските гробишта Бутел, ќе положат четири венци свежо цвеќе и тоа на:

повеќе...

Петок, 6 август 2021 година

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

По повод одбележувањето на 20-годишнината од трагичната смрт на десетмината резервисти од Прилеп, на 8 август 2021 година (недела), Делегации на Собранието на Република Северна Македонија, ќе положат свежо цвеќе, и тоа:

повеќе...

Петок, 30 јули 2021

ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 2 АВГУСТ - ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

По повод 2 Август - Денот на Републиката, делегации на Собранието на Република Северна Македонија, на 2 август 2021 година (понеделник), ќе положат венци свежо цвеќе, и тоа:

повеќе...

Петок, 23 јули 2021 

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

Делегација на Собранието на Република Северна Македонија, предводена од потпретседателот Горан Мисовски, во состав Даниела Николова, Бети Стаменкоска-Трајкоска и Бедри Фазли, по повод катастрофалниот земјотрес во Скопје, на 26 јули 2021 година (понеделник), во 10:00 часот, ќе положи венец свежо цвеќе на Градските гробишта Бутел.

повеќе...

Понеделник, 21 јуни 2021 година

Интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ луѓето се придружува на вториот Скопје Прајд

Под мотото „Вон ѕидовите“ на 26 јуни(сабота) 2021година, во Скопје, ќе се одржи втората парада на гордоста (Skopje Pride) во организација на Националната мрежа против хомофобија и трансфобија.  

повеќе...

Понеделник, 21 јуни 2021 година

Учество на собраниска делегација на летната сесија на ПС СЕ во Стразбур

Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во состав Бисера Костадиновска Стојчевска, заменик шеф и Александар Николоски и Арта Биљали Зендели, членови, ќе учествуват на летната сесија на Парламентарното собрание на Советот на Европа која ќе се одржи во Стразбур, Франција од 21 до 24 јуни 2021 година. Според агендата на сесијата, пратениците ќе расправаат за заштитата на основните права и правните импликации на Ковид пасошите или сертификатите, како и социо-економската криза предизвикана од пандемијата и нејзиното влијание врз правата на децата.

повеќе...

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.