ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ 6.8.21...

Петок, 6 август 2021 година

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

По повод одбележувањето на 20-годишнината од трагичната смрт на десетмината резервисти од Прилеп, на 8 август 2021 година (недела), Делегации на Собранието на Република Северна Македонија, ќе положат свежо цвеќе, и тоа:

Прочитај повеќе

ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 2 АВГУСТ - 2021...

Петок, 30 јули 2021

ПОЛОЖУВАЊЕ ЦВЕЌЕ ПО ПОВОД 2 АВГУСТ - ДЕНОТ НА РЕПУБЛИКАТА

По повод 2 Август - Денот на Републиката, делегации на Собранието на Република Северна Македонија, на 2 август 2021 година (понеделник), ќе положат венци свежо цвеќе, и тоа:

Прочитај повеќе

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ 23.7.21...

Петок, 23 јули 2021 

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

Делегација на Собранието на Република Северна Македонија, предводена од потпретседателот Горан Мисовски, во состав Даниела Николова, Бети Стаменкоска-Трајкоска и Бедри Фазли, по повод катастрофалниот земјотрес во Скопје, на 26 јули 2021 година (понеделник), во 10:00 часот, ќе положи венец свежо цвеќе на Градските гробишта Бутел.

Прочитај повеќе

Интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ луѓ...

Понеделник, 21 јуни 2021 година

Интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ луѓето се придружува на вториот Скопје Прајд

Под мотото „Вон ѕидовите“ на 26 јуни(сабота) 2021година, во Скопје, ќе се одржи втората парада на гордоста (Skopje Pride) во организација на Националната мрежа против хомофобија и трансфобија.  

Прочитај повеќе

Учество на собраниска делегација на летната сесија на ПС СЕ...

Понеделник, 21 јуни 2021 година

Учество на собраниска делегација на летната сесија на ПС СЕ во Стразбур

Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во состав Бисера Костадиновска Стојчевска, заменик шеф и Александар Николоски и Арта Биљали Зендели, членови, ќе учествуват на летната сесија на Парламентарното собрание на Советот на Европа која ќе се одржи во Стразбур, Франција од 21 до 24 јуни 2021 година. Според агендата на сесијата, пратениците ќе расправаат за заштитата на основните права и правните импликации на Ковид пасошите или сертификатите, како и социо-економската криза предизвикана од пандемијата и нејзиното влијание врз правата на децата.

Прочитај повеќе

Положување свежо цвеќе по повод 24 Мај...

Четврток, 20 мај 2021

Положување свежо цвеќе по повод 24 Мај-Денот на сесловенските просветители „Св.Кирил и Методиј"

Делегација на Собранието, предводена од потпретседателот Горан Мисовски, во состав Дарко Каевски и Велика Серафимовска-Стојкова, по повод одбележување на 24 Мај- Денот на сесловенските просветители „Св.Кирил и Методиј", на 24 мај 2021 година (понеделник), во 09:00 часот, ќе положи венец свежо цвеќе пред споменикот на „Св.Кирил и Методиј" на платото на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј"- Скопје.

Прочитај повеќе

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ 9.5.21...

Четврток, 6 мај 2021

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

Делегација на Собранието, предводена од потпретседателот Горан Мисовски, во состав Снежана Калеска-Ванчева и Бети Стаменковска-Трајкоска, по повод 9 Мај - Денот на победата над фашизмот, на 9 мај 2021 година (недела), во 08:30 часот, ќе положи свежо цвеќе на Партизанските гробишта - Градски гробишта Бутел.

Прочитај повеќе

Положување цвеќе на гробот на Гоце Делчев...

Четврток, 29 април 2021 година

Положување цвеќе на гробот на Гоце Делчев

По повод 118 години од смртта на Гоце Делчев, собраниска делегација предводена од потпретседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Горан Мисовски, во состав: Даниела Маркоска и Велика Стојкова-Серафимовска, на 4 мај (вторник) во 9.30 часот во црквата „Свети Спас“, на гробот на Гоце Делчев, ќе положи венец свежо цвеќе. 
Прочитај повеќе

Положување свежо цвеќе 11.3.21...

Четврток, 11 март 2021 година

Положување свежо цвеќе

По повод 78 години од депортацијата на 7144 македонски Евреи во логорот на смртта-Треблинка, во име на Собранието на Република Северна Македонија, Бојан Василевски, заменик-генералниот секретар, денеска, ќе положи цвеќе во:

Прочитај повеќе

Јавна расправа на Комисијата за еднакви можности на жените ...

Среда, 3 март 2021

Јавна расправа на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Собранието, на 5 март 2021 година (петок), во 12:30 часот, во Салата „Борис Трајковски“, во рамките на својата 4. седница, ќе одржи Јавна расправа на тема: Годишен извештај за спроведување на Стратегијата за родова еднаквост за 2019 година.

Прочитај повеќе
1234     
Click