Родовите прашања почнуваат од политичките партии...

09.11.2023
Членките на Клубот на пратенички во Собранието, денеска, присуствуваа на Презентација за родовата з...
Прочитај повеќе

РЕАКЦИЈА...

29.09.2023
Почитувани граѓанки и граѓани, Ние, жените пратенички, од Клубот на пратенички и Комисијата за едн...
Прочитај повеќе

Пратеничките столб на Стратегијата за демографски...

18.07.2023
Клубот на пратенички на Собранието на Република Северна Македонија, денеска, одржа консултативна ср...
Прочитај повеќе

Регионална конференција за унапредување на родова...

23.06.2023
Застапеноста на жените во парламентите во регионот, како и во вкупните политички процеси, нивната...
Прочитај повеќе

Регионална конференција „Унапредување на родовата...

22.06.2023
Клубот на пратенички на Собранието на Република Северна Македонија, во соработка со Мисијата на ОБС...
Прочитај повеќе

Австриските пратеници се сретнаа со Клубот на пра...

11.05.2023
Делегацијата на Пратеничката група на Парламентот на Република Австрија за соработка со Собранието ...
Прочитај повеќе

Одржана првата пленарна седница посветена на унап...

08.03.2023
По повод Меѓународниот ден на жената – 8 Март и по повод 20 – годишнината од формирањето на Клубот ...
Прочитај повеќе

На 8 Март, Собранието ќе ја одржи 107. седница - ...

06.03.2023
Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, ја закажа 107. седница н...
Прочитај повеќе

Клубот на пратенички во теренска посета на Општин...

21.02.2023
Претседателката на Клубот на пратенички Лолита Ристова и пратеничките Марија Георгиевска, Марија Ко...
Прочитај повеќе

Клубот на пратенички против говорот на омраза и р...

20.02.2023
Клубот на пратенички oстро ги осудува сите форми на говор на омраза, родова дискриминација, сексиза...
Прочитај повеќе
 
 
Click