Pratenichki sostav
 
Пратенички состав


РЕЗУЛТАТИ од избор на пратеници во Собранието на Република Македонија
одржани на 5 јуни 2011 година

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ВМРО - ДПМНЕ (ВМРО - ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО), Соција­листичка Партија на Македонија, Демократски Сојуз, Демократска  Обнова на Македонија - ДОМ, Демократска Партија на Турците на Македонија, Демократска Партија на Србите  во Македонија,Сојуз на  Ромите од Македонија, Обединета Партија за Еманципација, Партија на  Правдата, Странка на Демократска Акција  на Македонија – СДА , Партија на Власите од Македонија, Партија за Интеграција на Ромите, Бошњачка Демократска Партија – БДП, Демократски Сили на Ромите – ДСР, Трајно Македонско Радикално Обединување –ТМРО,  Нова Либе­рална Партија, Народно Движење за Македонија, ВМРО – ДП (ВМРО - Демократска Партија), ВМРО Обединета ВМРО – ОБ, Татковинска Македонска Организација за Радикална Обнова – Вардар – Егеј – Пирин – ТМОРО – ВЕП, Македонска Алијанса и ВМРО Македонска

1.    НИКОЛА ГРУЕВСКИ
престанок на мандат на 2. седница одржана на 6.7.2011
На тоа место: СУЗАНА АНОВА
верификација на мандат на 3. седница одржана на 12.7.2011

2.    ЛИЛЈАНА ПОПОВСКА

3.    ВЕЛЕ ЃОРЃИЕВСКИ

4.    БОРИСЛАВ СТОЈМЕНОВ

5.    СВЕТЛАНА ЈАКИМОВСКА

6.    ГОРАН ТРАЈКОВСКИ
престанок на мандат на 2. седница одржана на 6.07.2011
На тоа место: СТЕФЧЕ ТРПКОВСКИ
верификација на мандат на 3. седница одржана на 12.7.2011
престанок на мандат на 58. седница одржана на 10.4.2013
На тоа место: ХРИСТИНА РУНЧЕВА
верификација на мандат на 59. седница одржана на 18.4.2013

7.    МАРЈАНЧО ТОДОРОВСКИ
престанок на мандат на 12. седница одржана на 13.10.2011
На тоа место: ДРАГАН НАСТЕСКИ
верификација на мандат на 11. седница одржана на 17.10.2011

8.    КОСАНА НИКОЛИЌ-МАЗНЕВА

9.    МАЛИША СТАНКОВИЌ

10. ГОРДАНА ЈАНКУЛОСКА
престанок на мандат на 6. седница одржана на 28.7.2011
На тоа место:  ДИМЕ МАЏОВСКИ
верификација на мандат на 7. седница одржана на 29.7.2011

11. ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ

12. ЈОРДАН ПАЧКОВ

13. ИВАН СТОИЛКОВИЌ

14. АМДИ БАЈРАМ

15. ВЛАДАНКА АВИРОВИЌ

16. АЛЕКСАНДАР СПАСЕНОВСКИ

17. БЛАГОРОДНА ДУЛИЌ

18. АВДИЈА ПЕПИЌ

19. ВЛАДИМИР ЃОРЧЕВ

20. ЉУБИСАВ ИВАНОВ-SИНГО
престанок на мандат на 43. седница одржана на 5.10.2012
На тоа место: МАРИЈА РАШКОВСКА
верификација на мандат на 45. седница одржана на 29.10.2012

21. НАДИЦА ТАНЧЕВА-ТУЛИЕВА

22. ВЛАДИМИР ПЕШЕВСКИ
престанок на мандат на 6. седница одржана на 28.7.2011
На тоа место:  ТОНИ ТРАЈАНОВСКИ
верификација на мандат на 7. седница одржана на 29.7.2011

23. ИЛИЈА ДИМОВСКИ

24. НАДА СТАНЧЕВСКА

25. ТРАЈЧО ДИМКОВ

26. БЕТИ КУЗМАНОВСКА

27. ВАСКО ПАШОВСКИ

28.  МИЛЕ ПАЧЕМСКИ

29. ЕЛЕНА ПАВЛОВА

30. ЃОРЃИ КОЏАБАШИЕВ

31. ЗОРАН СТАВРЕСКИ
престанок на мандат на 6. седница одржана на 28.7.2011
На тоа место:  ВАСИЛ ПИШЕВ
верификација на мандат на 7. седница одржана на 29.7.2011

32. АНЕ ЛАШКОСКА

33. СИЛВАНА БОНЕВА

34. ПАВЛЕ  ТРАЈАНОВ

35. СЛАВЕ ГОШЕВ

36. ВЕСНА ПЕМОВА

37. ДРАГАН ЦУКЛЕВ

38. ДИМИТАР СТЕВАНАНЏИЈА

39. НАДА ЦИПУШЕВА

40.  РОМЕО ТРЕНОВ

41.  ВАНЧО АПОСТОЛОВ
престанок на мандат на 58. седница одржана на 10.4.2013
На тоа место: ПАНЧЕ ДАМЕСКИ
верификација на мандат на 59. седница одржана на 18.4.2013

42. АНТОНИО МИЛОШОСКИ

43. ВАСКО МИЦЕВСКИ

44. ЛИЛЈАНА ЗАТУРОСКА

45. АЛЕКСАНДАР НИКОЛОСКИ

46. ИЛИЈА КИТАНОСКИ

47. ЛИЛЈАНА КУЗМАНОВСКА

48. ХАРАЛАМПИЕ ШОКАРОВСКИ

49. МИХАИЛО ЏОЛОНГА

50. ЦЕНА МАТЕВСКА-ДУЗА

51. НИКОЛА ТОДОРОВ
престанок на мандат на 6. седница одржана на 28.7.2011
На тоа место:  ДАРКО ДИМИТРИЕВСКИ
верификација на мандат на 7. седница одржана на 29.7.2011

52. ЌЕНАН ХАСИПИ

53. СВЕТЛАНА КАРАПЕТРОВА

54. РИСТО МАНЧЕВ

55. ПАВЛЕ САЗДОВ   

56. МИЛОРАД ДОДЕВСКИ

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА (СДСМ), Нова Социјалдемократска Партија, Партија за Европска Иднина, Либерална Партија на Македонија, Движење за Национално Единство на Турците во Македонија, Српска Напредна Странка во Македонија, Партија за Целосна Еманципација на Ромите, Нова Алтернатива, Сојуз на Титови Леви Сили, Партија за Движење на Турците во Македонија, Демократски Сојуз на Србите во Македонија, Демократски Сојуз на Власите од Македонија, Партија на Слободни Демократи, Партија на Пензионерите на РМ и Санџачка Лига

1. РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА

2. ТИТО ПЕТКОВСКИ

3. ГОРДАН ГЕОРГИЕВ

4. НАТАША САВОВА-САЛКОВСКА

5. ИГОР ИВАНОВСКИ

6. САФЕТ БИШЕВАЦ

7. ИВОН ВЕЛИЧКОВСКИ

8. ТАЊА ТОМИЌ

9. АНА ПАВЛОВСКА ДАНЕВА

10. ОЛИВЕР СПАСОВСКИ

11. ГОРАН МИНЧЕВ

12. СОЊА МИРАКОВСКА

13. БЛАГОЈА СТОЈАНОВСКИ

14. САМКА ИБРАИМОСКИ

15. ДРАГИША МИЛЕТИЌ

16. СТАНКА АНАСТАСОВА

17. МАРЈАНЧО НИКОЛОВ

18. МАРИНЕЛА ТУШЕВА

19. ЕМИЛИЈАН СТАНКОВИЌ

20. ГОРАН МИСОВСКИ

21. БИЛЈАНА КАЗАНЏИСКА

22. МИЛЕ АНДОНОВ

23. ГОЛУПЧО АНГЕЛОВ

24. БОРЧЕ СТАВРОВ

25. АНДРЕЈ ПЕТРОВ

26. ЛЕНЧЕ НИКОЛОВСКА

27. ПАНЧЕ ОРЦЕВ

28. ГОРАН СУГАРЕСКИ

29. ЦВЕТАНКА ИВАНОВА

30. САВЕ МАРАЧКОВ

31. СВЕТЛАНА МАЗГАЛОСКА-ВУЧЕТИЌ

32. НИКОЛЧЕ АЦЕВСКИ

33. ЈАНИ МАКРАДУЛИ

34. ФИЈАТ ЦАНОСКИ

35. ВЕСНА БЕНДЕВСКА

36. МИТРЕ ВЕЛЈАНОСКИ

37. ЕРДОГАН САРАЧ

38. ДИВНА ЈОВКОВСКА-ЕФТИМОСКА

39. МЕНДЕ ДИНЕВСКИ

40. МЕВМЕД ЏЕМАЈЛОСКИ

41. СТОЈКО ПАУНОВСКИ

42. РЕЈХАН ДУРМИШИ

ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА  – ДУИ

1. РАФЕТ МУМИНОВИЌ

2. СУЗАНА САЛИУ

3. ЕРМИРА МЕХМЕТИ

4. РЕЏАИЉ ИСМАИЛИ

5. ХАЈРУЛА МИСИНИ

6. АРБЕН ЉАБЕНИШТА
престанок на мандат на 53. седница одржана на 31.1.2013
На тоа место: НЕДИМ РАМИЗИ
верификација на мандат на 54. седница одржана на 11.2.2013

7. ВЈОЛЦА МЕХМЕТИ-НУРЕДИНИ

8. АЛИ АХМЕТИ 

9. ТЕУТА АРИФИ
престанок на мандат на 6. седница одржана на 28.7.2011
На тоа место:  ХАЈРИЈЕ МИСИМИ
верификација на мандат на 7. седница одржана на 29.7.2011

10. ТАЛАТ ЏАФЕРИ
престанок на мандат на 55. седница одржана на 18.2.2013
На тоа место: ЈУЛИЈЕТА МАРКУ
верификација на мандат на 58. седница одржана на 10.4.2013

11. БЕХИЏУДИН ШЕХАБИ

12. ЏЕВАТ АДЕМИ

13. ДЕШИРА  ИМЕРИ

14. ИРФАН  ДЕАРИ

15. НЕЏАТИ ЈАКУПИ

ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ – ДПА

1. БЕКИМ ФАЗЛИУ

2. ОРХАН ИБРАИМИ

3. ЗИАДИН СЕЛА
престанок на мандат на 60. седница одржана на 13.5.2013
На тоа место: БЕКИМ ЌОКУ
верификација на мандат на 62. седница одржана на 29.5.2013

4. МЕНДУХ ТАЧИ

5. АРБЕН ЏАФЕРИ
престанок на мандат на 40. седница одржана на 10.9.2012
На тоа место: САДИЈЕ ИЛЈАЗИ
верификација на мандат на 42. седница одржана на 25.9.2012

6. МЕРАЛ УЗЕИРИ-ФЕРАТИ

7. ИМЕР АЛИУ

8. ГАЗМЕНД АЛИЈИ

НАЦИОНАЛНА ДЕМОКРАТСКА ПРЕРОДБА -  НДП

1. ФЛАМУРЕ ДЕМИРИ-КРЕЦИ

2. ИЗЕТ ЗЕЌИРИ
престанок на мандат на 60. седница одржана на 13.5.2013
На тоа место: НАЏИ ЏЕЛИЛИ
верификација на мандат на 62. седница одржана на 29.5.2013

 
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.