Пратенички прашањаНЕОДГОВОРЕНИ ПРАТЕНИЧКИ ПРАШАЊА 01.06.2009 - 30.06.2009

Седница 62 25.06.2009

Од: Флора Кадриу За: заменикот на претседателот на Владата на Република Македонија Абдулаќим Адеми

Извадок од прашањето:

Што превзема заменикот на претседателот на Владата на РМ Абдулаќим Адеми во врска со барањето упатено кон Владата на РМ за изградба на Бурмали џамијата.
 
 Прашање 
 

Седница 62 25.06.2009

Од: Илија Димовски До: Владата на Република Македонија

Извадок од прашањето:

Дали вработувањето на господинот Зоран Јовановски во Комерцијална банка може да има влијание на загрозување на пазарните принципи во банкарскиот сектор во РМ.
 
 Прашање 


Седница 62 25.06.2009

Од: Маринела Тушева До: Министерот за образование и наука

Извадок од прашањето:

Зошто Владата на РМ распиша нов конкурс за идејно архитектонско и урбанистичко решение за Универзитетот за информатичка технологија Охрид


 Прашање 


Седница 62  25.06.2009

Од: Владо Бучковски До: Јавниот обвинител на Република Македонија, г-дин Љупчо Швргоски

Извадок од прашањето:

Дали јавниот обвинител ќе поведе постапка за утврдување на кривична одговорност, согласно член 355 став 2 од Казнениот законик на РМ за министерот за правда Михајло Маневски.

 Прашање Седница 62  25.06.2009

Од: Владо Бучковски До: претседателот на Владата на Република Македонија

Извадок од прашањето:

Дали врз основа на понудениот доказ од Фондот за пензиско и инвалидско осигурување ке го разрешите министерот за правда Махајло Маневски.

 Прашање 


  

 

 

Click