Pratenichki sostav
 
LEGJISLATURA E DEPUTETËVE

KOMISIONI PËR POLITIKË TË JASHTME

 

E-posta: knadvpol@sobranie.mk

Komisioni ka kryetar, dymbëdhjetë anëtarë dhe zëvendësit e tyre.

Komisioni i shqyrton çështjet lidhur me:

 • politikën e jashtme të Republikës së Maqedonisë dhe marrëdhëniet e saj me shtetet e tjera dhe organizatat ndërkombëtare; 
 • politikën me të cilën sigurohet kujdesi i Republikës për pozitën dhe të drejtat e pjesëtarëve të popullit maqedonas me vendetfqinje dhe për mërgimtarët e Maqedonisë, si edhe për të drejtat kulturore, ekonomike dhe sociale të qytetarëve të Republikës jashtë vendit;
 • hyrjen ose daljen nga lidhja ose bashkësia me shtetet tjera; 
 • hyrjen ose daljen nga anëtarësimi i organizatave ndërkombëtare; 
 • nevojën e fillimit të negociatave për lidhjen e marrëveshjeve ndërkombëtare bilaterale ose multilaterale të Republikës së Maqedonisë, përkatësisht për platformat e këtyre negociatave; 
 • ratifikimin e marrëveshjeve ndërkombëtare; 
 • rregullativën ndërkombëtare nga sfera e të drejtave dhe lirive të njeriut dhe qytetarit dhe dokumentet e organizatave dhe asociacioneve ndërkombëtare; 
 • vendosjen e bashkëpunimit parlamentar të Republikës me shtetet tjera dhe organizatat ndërkombëtare; 
 • vendosjen e bashkëpunimit me komisionet për politikë të jashtme të parlamenteve të shteteve tjera; 
 • iniciativat dhe propozimet për definimin e strategjisë së politikës së jashtme të Republikës së Maqedonisë dhe  
 • çështjet tjera që kanë të bëjnë me politikën e jashtme të Republikës së Maqedonisë.   
Kryetar: ANTONIO MILLOSHOSKI
Zëvendëskryetar:  MAGDALENA MANASKOVA
Anëtarë: 1. TANJA KOVAÇEV 
2. LILJANA POPOVSKA
3. IVANA TUFELXHIQ
4. JAGODA SHAHPASKA 
5. ILIJA NIKOLLOVSKI 
6. SHPRESA HADRI 
7. EMIL DIMITRIEV 
8. NIKOLLA POPOVSKI  
9. ELIZABETA KANÇESKA-MILEVSKA 
10. ANE LLASHKOSKA
11. EMILIJA ALEKSANDROVA 
12. AFRIM GASHI 
Zëvendësanëtarë:  1. DALIBOR BOGDANOVSKI
2. TATJANA PRENTOVIQ
3. KOSTADIN ACEVSKI
4. JULIANA NIKOLLOVA 
5. 
6. ARTAN GRUBI
7. ILIJA DIMOVSKI 
8. TRAJKO VELJANOVSKI
9. SASHO VASILEVSKI 
10. LUPÇO DIMOVSKI
11. ZORAN GJORGJIEVSKI
12. 
 
a

Na ndiqni në:

Ueb faqja e Kuvendi përdor biskotat (cookies).

Biskotat (cookies) përdoren për të përmirësuar përvojën Tuaj të përdoruesit.