Mbledhja e tretë e Komisionit për Çësht...

E premte, 9 janar 2015 

Mbledhja e tretë e Komisionit për Çështje Kushtetuese 

Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, e kryesoi Mbledhjen e tretë të Komisionit për Çështje Kushtetuese, ku në rend dite ishin tekstet e Propozim-amendamenteve XXXIII, XXXIV, XXXV, XXXVI, XXXVII, XXXVIII, XXXIX И XL të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë, me Raport për rezultatet nga diskutimet publike për Draft-amendamentet XXXIII, XXXIV, XXXV, XXXVI, XXXVII, XXXVIII dhe XXXIX të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë dhe Propozim-ligji kushtetues për zbatimin e amendamenteve nga XXXIII deri në XL të Kushtetutës së Republikës së Maqedonisë. 

Lexo më shumë

Mbledhje pune e kryetarit Veljanoski me përfaqësu...

E mërkurë, 24 dhjetor 2014 

Mbledhje pune e kryetarit Veljanoski me përfaqësues diplomatik 

Sot në amfiteatrin e Ministrisë së Punëve të Jashtme, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, realizoi takim pune me shefat e përfaqësuesve konsullor-diplomatik dhe misioneve të Republikës së Maqedonisë jashtë vendit.   

Lexo më shumë

U nënshkrua Amendament i Memorandumit për mir&#23...

E hënë, 15 dhjetor 2014

U nënshkrua Amendament i Memorandumit për mirëkuptim ndërmjet Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe Këshillit federal zviceran 

Kryetari i Kuvendit te Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, sot, bashkë me ambasadorin e Konfederatës zvicerane në Republikën e Maqedonisë, z. Stefano Llazaroto, nënshkruan Amendament të Memorandumit për mirëkuptim ndërmjet Kuvendit të Republikës së Maqedonisë dhe Këshillit federal zviceran, në lidhje me bashkëpunimin në projektin "Mbështetje për themelimin dhe zhvillimin e Institutit Parlamentar" dhe me atë e vazhduan bashkëpunimin në këtë projekt të përbashkët.
Lexo më shumë

TAKIMI I KRYETARIT VELJANOSKI ME SH.T. Znj. Anik Van Kalste...

E martë, 9 dhjetor 2014 

Takimi i Kryetarit Veljanoski me Ambasadoren e Mbretërisë së Belgjikës për Republikën e Maqedonisë me seli në Sofje SH.T. Znj. Anik Van Kalster 

Në fillim të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi për takimin e realizuar me dëshirë për thellimin e bashkëpunimit në më shumë sferë. 

Lexo më shumë

Takimi i kryetarit Veljanoski me z. Ivo Vajgëll...

E premte, 5 dhjetor 2014

Takimi i kryetarit Veljanoski me raportuesin e Parlamentit Evropian për Republikën e Maqedonisë, z. Ivo Vajgëll 

Kryetari Veljanoski e shprehu bindjen e tij në qëllimin e mirë të institucioneve evropiane për mbështetjen e madhe të deritanishme në përforcimin e dhomës legjislative, përkatësisht në bashkëpunimin e dyanshëm dhe qëllimin për përmirësim në të gjitha sferat e punës, e si vërtetim i kësaj është Raporti i gjashtë me radhë me rekomandim pozitiv për fillimin e negociatave. 
Lexo më shumë

Takimi i kryetarit Veljanoski me zëvendëskryetare...

E martë, 2 dhjetor 2014

Takimi i kryetarit Veljanoski me zëvendëskryetaren e Republikës Socialiste të Vietnamit, znj. Ngujen Ti Doan 

Të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi nga takimi, me ç'rast u konstatua se kjo vizitë vërteton marrëdhëniet miqësore ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës Socialiste të Vietnamit, të cilët janë bazë që në të ardhmen të shënojnë trend rritës. 

Lexo më shumë

Takimi i kryetarit Veljanoski me kryetarin e Kuvendit t&#23...

E hënë, 24 nëntor 2014 

Takimi i kryetarit Veljanoski me kryetarin e Kuvendit të madh nacional të Republikës së Turqisë, z. Xhemil Çiçek 

Të dy kryetarët u pajtuan se vizitat e ndërsjella zyrtare ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Republikës së Turqisë vetëm i vërtetojnë marrëdhëniet e zhvilluara miqësore, për të cilën kontribuon edhe bashkëpunimi i grupeve parlamentare për miqësi si dhe bashkëpunimi i komisioneve të Kuvendit dhe administratës. 

Lexo më shumë

Vendosja e kurorës me lule të freskëta me ra...

E enjte, 13 nëntor 2014 

Vendosja e kurorës me lule të freskëta me rastin e 13 Nëntorit, Dita e çlirimit të Qytetit të Shkupit 

Me rastin e shënimit të 13 Nëntorit - Dita e çlirimit të Qytetit te Shkupit, kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski, bashkë me delegacionin e Kuvendit, vendosi lule të freskëta para Përmendores së çlirimtarëve të Shkupit në varrezat e partizanëve në Butel, në varrin e gjeneralit Mihajllo Apostollski në Alenë e qytetarëve meritorë në varrezat e qytetit Butel dhe para Përmendores së çlirimtarëve të Shkupit para Qeverisë së Republikës së Maqedonisë.  

Në përbërje të delegacionit të Kuvendit ishin deputetët: z. Vlladimir Gjorçev, z.  Ramiz Merko, z. Lupço Dimovski dhe z. Çedomir Sazdovski. 

Lexo më shumë

Kryetari Veljanoski u takua me Ambasadorin e Bulgarisë...

E mërkurë, 12 nëntor 2014 

Kryetari Veljanoski u takua me Ambasadorin e Bulgarisë, z. Ivan Velikov Petkov 

Në fillim, të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi për takimin, diskutuan për zgjedhjet e paradokohshme parlamentare që u mbajtën në Republikën e Bulgarisë dhe për gjendjen momentale me formimin e Qeverisë së Republikës së Maqedonisë. 

Lexo më shumë

Kryetari Veljanoski e pranoi Ambasadorin e sapoemëruar...

E martë, 28 tetor 2014 

Kryetari Veljanoski e pranoi Ambasadorin e sapoemëruar të Mbretërisë së Danimarkës në Republikën e Maqedonisë, znj. Liselot Plesner  

Të dy bashkëbiseduesit shprehën kënaqësi nga takimi dhe njëkohësisht kryetari Veljanoski dëshiroi punë të suksesshme në mandatin e ambasadorit të sapoemëruar, duke shprehur dëshirë se në këtë mandat ambasadori do të ndihmojë të përforcohet bashkëpunimi ndërmjet Republikës së Maqedonisë dhe Mbretërisë Daneze në të gjitha nivelet, e veçanërisht të përforcohet dhe thellohet bashkëpunimi parlamentar.  
Lexo më shumë
1...678...11            
Click