Педесетта седница на Комисијата за земјоделство 24.1.11...Понеделник, 24 јануари 2011 година

Педесетта седница на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство

Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство на Собранието на Република Македонија, на 50. Седница, одржана на 21 јануари 2011 година, како матично работно тело ги разгледа

Прочитај повеќе

90 седница на Комисијата за финансирање и буџет 24.1.11...Понеделник, 24 јануари 2011 година

Деведесетта седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија на 20 јануари 2011 година ја одржа својата Деведесетта седница, на која како матично работно тело разгледа десет Предлог-закони, за кои воведно образложение даде заменикот на министерот за финансии, г. Недим Рамизи

Прочитај повеќе

89 седница на Комисијата за финансирање и буџет 24.01.11...Понеделник, 24 јануари 2011 година

Осумдесет и деветта седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија на Осумдесет и деветтата  седница, одржана на 20 јануари 2011 година, како матично работно тело ги разгледа: 

Прочитај повеќе

Педесет и седма седница на КЕП 20.1.11...Четврток, 20 јануари 2011 година

Педесет и седма седница на Комисијата за економски прашања

Комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, на денешната, Педесет и седма седница, како матично работно тело ги разгледа: Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за трговските друштва (прво читање) и Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за заштита на потрошувачите (прво читање).

Прочитај повеќе

Пленарна седница на Европскиот парламент 17.1.11...Понеделник, 17 јануари 2011 година

Пленарна седница на Европскиот парламент

Од 17 до 20 јануари, Европскиот парламент ќе одржи пленарна седница во Стразбур, на која, меѓу другото, изминатото, Белгиско претседателство на Советот на министрите ќе го образложи она што го реализирало за време на шестмесечно претседавање, а актуелното Унгарско претседателство ќе ги претстави приоритетите за следните шест месеци

Прочитај повеќе

56 седница на Комисија за економски прашања 17.1.11...Понеделник, 17 јануари 2011 година

Педесет и шеста седница на Комисијата за економски прашања

Комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, на 13 и 14 јануари 2011 година, ја одржа својата Педесет и шеста седница и нејзиното прво продолжение

Прочитај повеќе

Приоритетите на Унгарското претседателство се и македонски ...Вторник, 11 јануари 2011 година

Приоритетите на Унгарското претседателство се и македонски приоритети

Во Собранието на Република Македонија, денеска, на 65. седница на Комисијата за европски прашања, беше претставена Програмата и приоритетите за работата на Претседателството на Република Унгарија со Европската унија, за периодот јануари-јуни 2011 година, од амбасадорот на Република Унгарија во Република Македонија, Н.Е. Ференц Кекеши.

Прочитај повеќе

Обраќање Вељаноски по повод одбележување на 20- годишнината...Понеделник, 10 јануари 2011 година

Обраќање на претседателот Вељаноски по повод одбележувањето на 20-годишнината од одржувањето на Првата конститутивна седница на Собранието на Република Македонија

Пред дваесет години во оваа сала се конституира првиот повеќепартиски состав на Собранието на Република Македонија.
Изминаа првите 20 години откако Македонија стана независна и демократска држава.
Изминаа првите 2 декади откако прв пат се состанаа легитимно избраните преставници на народот во првиот повеќепартиски законодавен дом на нашата татковина.
Оттогаш до денес, наспроти сите искушенија, пратениците на Македонија, ги искачија највисоките врвови со кои се заокружи нашата државност

Прочитај повеќе
1...789          
Click