Учество на Македонска собраниска делегација на Конференција...



Петок, 14 октомври 2011 година

Учество на Македонска собраниска делегација на Конференција во Белград

Делегација на Собранието на Република Македонија, во состав: г-ѓа Владанка Авировиќ, заменик-претседател на Комисијата за економски прашања и пратениците: г. Миле Андонов, г. Неџати Јакупи, г. Николче Ацевски и г. Сафет Бишевац, на 17 и 18 октомври 2011 година, ќе учествува на Конференција во Белград, Република Србија, на тема „Енергија-Развој-Демократија: Моделирање на новата енергетска иднина на ЈИЕ“

Прочитај повеќе

Положување свежо цвеќе по повод државниот празник 11 Октомв...



Понеделник, 10 октомври 2011 година

Положување свежо цвеќе по повод државниот празник 11 Октомври

Прочитај повеќе

Учество на Македонска собраниска делегација на Есенската го...



Понеделник, 10 октомври 2011 година

Учество на Македонска собраниска делегација на Есенската годишна сесија на ПС на НАТО

Делегација на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на НАТО, предводена од г. Талат Џафери, а во чиј состав е и членот на Делегацијата, г. Павле Трајанов, учествува во работата на Есенската годишна сесија на Парламентарното собрание на НАТО, која се одржува од 7 до 10 октомври во Букурешт, Романија

Прочитај повеќе

Јавна расправа на тема „Предлог-закон за дополнување на Зак...



Четврток, 6 октомври 2011 година

Јавна расправа на тема „Предлог-закон за дополнување на Законот за градење"

Комисијата за транспорт, врски и екологија на Собранието на Република Македонија, ќе одржи јавна расправа на тема „Предлог-закон за дополнување на Законот за градење", поднесен од пратениците Ристо Манчев и Димитар Стевананџија. Расправата ќе започне на 10 октомври 2011 година во 11 часот во салата „Борис Трајковски“ во Собранието на Република Македонија

Прочитај повеќе

Учество на Македонска собраниска делегација на Есенското за...



Четврток, 6 октомври 2011 година

Учество на Македонска собраниска делегација на Есенското заседание на ПС на ОБСЕ

Делегацијата на Собранието на Република Македонија во Парламентарното собрание на ОБСЕ, во состав: г-ѓа Ана Павловска-Данева, шеф на Делегацијата и г. Зиадин Села, член на Делегацијата, ќе учествува на Есенското заседание на Парламентарното собрание на ОБСЕ (ПС на ОБСЕ), што ќе се одржи од 7 до 10 октомври 2011 година во Дубровник, Хрватска

Прочитај повеќе

Надзорна расправа на Комисијата за транспорт, врски и еколо...



Понеделник, 3 октомври 2011 година

Надзорна расправа на Комисијата за транспорт, врски и екологија

Комисијата за транспорт, врски и екологија на Собранието на Република Македонија ќе одржи надзорна расправа на тема „Спроведувањето на политиката во извршување на Законот за градење, Законот за општа управна постапка и Законот за инспекциски надзор во случајот за станбено-деловниот комплекс КОСМОС“. Расправата ќе започне на 5 октомври 2011 година во 11,00 часот во салата „Борис Трајковски" во Собранието на Република Македонија

Прочитај повеќе

Учество на пратеникот Хајрула Мисини на Конференција во Вар...



Петок, 30 септември 2011 година

Учество на пратеникот Хајрула Мисини на Конференција во Варшава

Претседателот на Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, г. Хајрула Мисини, ќе учествува на 46. заседание на Конференцијата на Комисиите за европски прашања на Парламентите на земјите-членки и земјите-кандидати на Европската унија.

Конференцијата ќе се оддржи од 2 до 4 октомври во Варшава, Република Полска, како земја актуелен претседавач со Советот на Европската унија.

За време на состанокот, свое обраќање ќе имаат премиерот на Република Полска, г. Доналд Туск и г. Марош Шефович, заменик-претседател на Европската комисија, задолжен за меѓуинституционални и административни односи.

Прочитај повеќе

Надзорна распарава, 27.10.2011...



Вторник, 27 септември 2011 година

Надзорна распарава на тема „Спроведувањето на политиката во извршување на Законот за градење, Законот за општа управна постапка и Законот за инспркциски надзор во случајот за станбено-деловниот комплекс КОСМОС“

Целта на надзорната расправа е надзор на имплементацијата на политиката во извршувањето на Законот за градење, Законот за општа управна постапка и Законот за инспекциски надзор во случајот за комплексот КОСМОС

Прочитај повеќе

Братислава, 26.9.2011...



Понеделник, 26 септември 2011 година

Делегација на Комисијата за европски прашања во студиска посета на Братислава

Во рамките на посетата делегацијата ќе има повеќе средби со претставници на Министерството за надворешни работи на Република Словачка, потоа на Европската комисија во Словачка и други лица вклучени во ЕУ процесот на Словачка, а предвидена е и средба со членовите на Комисијата за европски прашања на Националниот совет на Република Словачка

Прочитај повеќе

Положување венец свежо цвеќе, 6.9.2011...



Вторник, 6 септември 2011 година

Положување венец свежо цвеќе

По повод 8. Септември - Денот на независноста на Република Македонија, делегација на Собранието на Република Македонија, предводена од г-ѓа Сузана Салиу, потпретседател на Собранието на Република Македонија и членовите г-ѓа Силвана Бонева, г. Рафет Муминовиќ, г-ѓа Ана Павловска Данева, г. Сафет Бишевац и г. Ивон Величковски, ќе положи венец свежо цвеќе на гробот на Никола Кљусев и на гробот на Борис Трајковски, на 8 септември 2011 година, во 9,30 часот, на Градските гробишта „Бутел

Прочитај повеќе
123    
Click