Средба на Кенан Хасипи Јорго Шацимаркакис, 5.9.2011...Петок, 2 септември 2011 година

Средба на Кенан Хасипи со европратеникот Јорго Шацимаркакис

Ко-претседавачот на Мешовитиот парламентарен комитет Република Македонија и Европска унија (МПК-Република Македонија и ЕУ), пратеникот г. Кенан Хасипи, на 5 септември 2011 година во Собранието на Република Македонија ќе оствари средба со својот колега и европратеник, г. Јорго Шацимаркакис

Прочитај повеќе

Доделување на наградата „Мајка Тереза“, 26.8.2011...Вторник, 23 август 2011 година

Доделување на наградата „Мајка Тереза“

За особено значајни остварувања во областа на хуманоста и човечката солидарност наградата „Мајка Тереза“ се доделува на Сами Нуредини и Здружението за цистична фивроза.

Прочитај повеќе

Положување венец свежо цвеќе, 16.8.2011...Вторник, 16 август 2011 година

Положување венец свежо цвеќе

По повод 18. Август - Ден на Армијата на Република Македонија, делегација на Собранието на Република Македонија, предводена од г-ѓа Светлана Јакимовска, потпретседател на Собранието на Република Македонија и членовите г. Владимир Ѓорчев, г-ѓа Весна Бендевска, г. Рафет Муминовиќ и г. Горан Мисовски, ќе положи венец свежо цвеќе на Партизанските гробишта во Бутел на гробот на генерал Михајло Апостолски и на гробот на загинатиот претседател и врховен командант Борис Трајковски, на 17 август 2011 година, во 9,00 часот

Прочитај повеќе

Пелинце, 1.8.2011...Понеделник, 1 август 2011 година

Положување венец свежо цвеќе во Меморијалниот центар АСНОМ - Пелинце

По повод 2. Август - Ден на Републиката, делегација на Собранието на Република Македонија, предводена од г. Јани Макрадули, потпретседател на Собранието на Република Македонија и членовите г. Јордан Пачков, г. Реџаил Исмаили, г. Оливер Спасовски, г. Ивон Величковски и г. Сафет Бишевац, ќе положи венец свежо цвеќе во Меморијалниот центар АСНОМ - Пелинце, на 2 август 2011 година, во 13,00 часот

Прочитај повеќе

Методија Андонов Ченто, 1.8.2011...Понеделник, 1 август 2011 година

Положување венец свежо цвеќе на споменикот на Методија Андонов Ченто

По повод 2. Август - Ден на Републиката, делегација на Собранието на Република Македонија, предводена од г-ѓа Светлана Јакимовска, потпретседател на Собранието на Република Македонија и членовите г. Владимир Ѓорчев, г. Рафет Муминовиќ, г. Игор Ивановски и г-ѓа Ленче Николовска, ќе положи венец свежо цвеќе на споменикот на Методија Андонов Ченто, прв претседател на Президиумот на АСНОМ, на 2 август 2011 година, во 11,00 часот

Прочитај повеќе

Крушево, 1.8.2011...Понеделник, 1 август 2011 година

Положување венци свежо цвеќе во Крушево

По повод 2. Август - Ден на Републиката, делегација на Собранието на Република Македонија, предводена од г. Трајко Вељаноски, претседател на Собранието на Република Македонија и членовите г-ѓа Силвана Бонева, г. Арбен Лабеништа, г. Горан Сугаревски и г. Николче Ацевски, ќе положи венци свежо цвеќе во Крушево

Прочитај повеќе

Положување венец свежо цвеќе пред споменикот на загинатите ...Вторник, 26 јули 2011 година, 10,00 часот

Положување венец свежо цвеќе пред споменикот на загинатите во земјотресот

Прочитај повеќе

Брисел, 12.7.2011...Вторник, 12 јули 2011 година

Учество на Парламентарен семинар на тема: „Транспорт и инфраструктура во регионален контекст" во Брисел

Од Собранието на Република Македонија, учество ќе земат пратениците: Илија Димовски, Панче Орцев, Хајрула Мисини и Имер Алиу

Прочитај повеќе
123    
Click