Активности


Петок, 20 јануари 2012 година

Средба на претседателот на Комисијата за европски прашања, г. Хајрула Мисини со амбасадорот на Кралството Шпанија, г. Фернандо Де Галанена Родригез

Претседателот на Комисијата, г. Мисини  го запозна амбасадорот  Родригез  со  постигнатите  резултати  во потребните ЕУ  реформи, соглсасно Копенхашките критериуми и тоа во  правосудството,  имплементацијата на Охридскиот рамковен договор, јавната администрација, борбата против корупцијата и друго.

повеќе...Вторник, 10 јануари 2012 година

претседателот Вељаноски оствари средба со претседателот на Република Косово, г-ѓа Атифете Јахјага

Претседателот Вељаноски особено го истакна позитивниот тренд во билатералните односи меѓу двете држави во сите сфери. Во тие рамки е и денешната посета на Делегацијата на Македонското собрание и разговорите со колегите од Косовскиот парламент, која ќе даде импулс за натамошен развој на односите меѓу двете држави

повеќе...Вторник, 10 јануари 2012 година

Средба на претседателот Вељаноски со претседателот на Собранието на Република Косово, г. Јакуп Красниќи

Имајќи предвид дека ова е прва средба на ниво на претседатели на парламенти, претседателот Вељаноски истакна дека таа ќе даде позитивен импулс во натамошниот развој на целокупните односи, посебно на соработката помеѓу двата парламенти. Македонското собрание е подготвено со своите колеги од Косовското собрание да ги сподели сите искуства како во процесот на евроинтеграциите, така и на градење на ефикасни и функционални институции

повеќе...Вторник, 10 јануари 2012 годинa

Десетта седница на Комисијата за надворешна политика

Комисијата за надворешна политика на Собранието на Република Македонија, на Десеттата седница, одржана на 9 јануари 2012 година, ги разгледа

повеќе...Среда, 4 јануари 2012 година

Данска - нов претседавач со ЕУ

Од почетокот на новата година, Данска ја презеде од Полска улогата на претседавач со Европската унија. Како свои приоритети за наредните шест месеци Данското претседателство ги издвои: економијата, развојот, екологијата и безбедноста, поделени во четири столбови: одговорна, динамична, зелена и безбедна Европа

повеќе...Четврток, 12 јануари 2012 година

Средба на претседателот на Комитетот за односи меѓу заедниците, г-ѓа Ермира Мехмети, со претставникот на УНДП, г. Грегори Атила Конор

Претседателот на Комитетот за односи меѓу заедниците, г-ѓа Ермира Мехмети, на 11 јануари 2012 година, на барање на г. Грегори Атила Конор, претставник на УНДП и специјалист за мир и развој, во Собранието на Република Македонија одржа средба во врска со идните активности на Комитетот за односи меѓу заедниците и активната поддршка на УНДП за продуктивна работа на Комитетот

повеќе...Среда, 11 јануари 2012 година

Средба на претседателот на Комитетот за односи меѓу заедниците, г-ѓа Ермира Мехмети, со Н.Е. д-р Томас Михаел Бајер

Претседателот на Комитетот за односи меѓу заедниците, г-ѓа Ермира Мехмети, на барање на амбасадорот на Австрија во Република Македонија, Н.Е. д-р Томас Михаел Бајер, денеска одржа средба на тема активности на Комитетот за односи меѓу заедниците за 2011 и 2012 година и притоа го поздрави и запозна гостинот со темите кои ќе бидат разгледувани на идните седници на Комитетот

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 31
  • 32
  • 33
  •                                   
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.