Пратенички прашања


НЕОДГОВОРЕНИ ПРАТЕНИЧКИ ПРАШАЊА 01.11.2009 - 30.11.2009

Седница 81 26.11.2009

Од: Амди Бајрам За: Заменикот на претседателот на Владата на РМ Абдилаќим Адеми.

Извадок од прашањето:

колку роми конкурирале на сите пет конкурси за вработување на државни службеници и колку се вработени.
 
 Прашање 

 

Седница 81 26.11.2009

Од: Горан Сугаревски За: Министерот за труд и социјална политика

Извадок од прашањето:

дали во буџетот за 2010 година предвидено е припадниците на она да добијат средства .
 
 Прашање 

Седница 81 26.11.2009

Од: Стојан Андов За: Министерот за правда

Извадок од прашањето:

дали министерот за правда смета дека последните кампањи што се водат во врска со хашките случаи ја влошуваат сликата за македонија и можат да ги искомплицираат случаите во хаг.
 
 Прашање 

Седница 81 26.11.2009

Од: Менде Диневски За: Претседател на Владата на РМ

Извадок од прашањето:

зошто досега никој не превзема мерки против оние кои ја донесоа фирмата Ројс и хотел молика до пропаст.
 
 Прашање 

 

17.11.2009 
 
Од: Илија Димовски За: Министер за животна средина и просторно планирање

 Извадок од прашањето:

дали министерството за животна средина и просторно планирање има план за решавање на проблемот со отпадот од топилницата во велес.  

 Прашање  Седница 77 05.11.2009

Од: Флора Кадриу За: Заменикот на претседателот на Владата на Република Македонија Абдулаќим Адеми

Извадок од прашањето:

каква е застапеноста на албанците во јавните здравствени установи, во јавните претпријатија и регионалните центри во сите градови во Република Македонија.
 
 Прашање 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.