Активности

Понеделник, 28 ноември 2016 година

Отворен ден во Собранието на Република Македонија

На 25 ноември 2016 година се одржа Отворен ден за посета на Собранието на Република Македонија. 

Ова претставуваше можност 693 посетители, организирани во 17 групи, да го разгледаат свечениот дел на зградата на законодавниот дом, како значајно обележје на македонската државност.

повеќе...

Вторник, 18 октомври 2016 година

Изјава на претседателот Вељаноски по повод распишување на предвремени парламентарни избори

Почитувани претставници на медиумите,
Дами и господа,
Дозволете да Ве известам дека во согласност со уставните и законските одредби, како претседател на Собранието на Република Македонија го потпишав решението за распишување на предвремените парламентарни избори кои ќе се одржат на 11 декември оваа година.

повеќе...

Петок, 14 октомври 2016 година

Деведесет и шеста седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија, на денешната 96. седница, како матично работно тело, ги разгледа:

повеќе...

Петок, 14 октомври 2016 година

Јавна расправа на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Собранието на Република Македонија, на 12 октомври 2016 година, одржа јавна расправа на тема: Годишен извештај за имплементација на Стратегијата за родова еднаквост за 2015 година.  

повеќе...

Четврток, 13 октомври 2016 година

Седумдесет и шеста седница на Комисијата за транспорт, врски и екологија

Комисијата за транспорт, врски и екологија на Собранието на Република Македонија, на денешната 76. седница, како матично работно тело по скратена постапка ги разгледа:

повеќе...

Среда, 12 октомври 2016 година

Деведесет и четврта седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија на денешната 94. Седница, како матично работно тело го разгледа Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за банките (во прво читање).

повеќе...

Среда, 12 октомври 2016 година

Николоски во својство на потпретседател претседаваше со најстарата парламентарна асамблеја на европскиот континент

Шефот на Делегацијата на Собранието на Република Македонија г. Александар Николоски во текот на есенската сесија на Парламентарното собрание на Советот на Европа која се одржува од 10 до14 октомври во Стразбур, Франција во својство на потпретседател претседаваше со оваа најстара парламентарна асамблеја на европскиот континент. 

повеќе...

Понеделник, 10 октомври 2016 година

Обраќање на претседателот Вељаноски по повод Свеченото отварање на Големата сала во Собранието на Република Македонија

Почитувани присутни,
Дами и господа,
После шест години, денес, конечно можеме со гордост да истакнеме дека најобемната и најсложената реконструкција, надградба и доградба на Собранието на Република Македонија е завршена!

повеќе...

Понеделник, 10 октомври 2016 година

Обраќање на претседателот Вељаноски на Свечената академија по повод 11 Октомври

Чествувајќи го денешниот ден, како празник на нашата нација и држава, го одбележуваме делото на македонските партизани! Славејќи ја нивната пожртвуваност за слободна и независна Македонија, уште еднаш потврдуваме дека нашиот народ има сила да чекори напред!

повеќе...

Петок, 7 октомври 2016 година

Педесет и деветта седница на Комисијата за економски прашања

Комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, на вчерашната 59. седница, како матично работно тело, по скратена постапка, ги разгледа:

повеќе...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 58
  •                                                            
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.