Соопштенија

Четврток, 23 мај 2019 година

Пратеничката Лилјана Затуроска на Проект на ЕУ за поддршка на медиумите во Сараево

Претседателката на Комисијата за транспорт, врски и екологија, Лилјана Затуроска, на 28 мај 2019 година, во Сараево, ќе учествува на Регионален проект финансиран од ЕУ за поддршка на медиумите за јавни услуги во Западен Балкан.

повеќе...

Четврток, 23 мај 2019 година

Учество на пратеникот Китев на Постојаниот комитет во Париз

Шефот на Делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното собрание на Советот на Европа, г. Бетиан Китев ќе учествува на состанокот на Постојаниот комитет на 24 мај 2019 година во Париз. Во мај, според принципот на ротација, започнува француското претседавање со Комитетот на министри на Советот на Европа кое ќе трае до ноември 2019 година.

повеќе...

Среда, 15 мај 2019 година

Доделување награда на Интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ лицата

По повод одбележувањето на Меѓународниот ден против хомофобија, трансфобија и бифобија, на 17 мај 2019 година, во Сала „Борис Трајковски“ од 11:00 до 13:00 часот, на Интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ лицата, ќе ѝ биде доделена награда за поддржувач на годината.

повеќе...

Петок, 10 мај 2019 година

Делегација од Комисијата за транспорт, врски и екологија на студиска посета во Словенија

Делегација од Собранието на Република Северна Македонија ќе присуствува на студиска посета во Љубљана, Република Словенија, во периодот од 12 до 15 мај 2019 година. Во делегацијата учествуваат претседателката на Комисијата за транспорт, врски и екологија, Лилјана Затуроска и членот на Комисијата, Мирослав Јовановиќ. 

повеќе...

Петок, 3 мај 2019 година

ПОЛОЖУВАЊЕ СВЕЖО ЦВЕЌЕ

По повод 116 години од смртта на Гоце Делчев, Делегација на Собранието на Република Северна Македонија, предводена од г. Горан Мисовски, потпретседател на Собранието на Република Северна Македонија, во состав: Снежана Калевска,  Јулијана Николова, Илија Николовски, Бранко Манојловски, Весна Дамчевска Илиевска, Елизабета Канчевска-Милевска на 4 мај 2019 година (сабота), во 10,00 часот ќе положи свежо цвеќе, на гробот на Гоце  Делчев, црква “Свети Спас“. 

повеќе...

Понеделник, 22 април 2019 годин

Делегација од Комисијата за транспорт, врски и екологија во Приштина

Во организација на Центарот за истражување и креирање политики, на 24 април 2019 година, во Приштина, ќе се одржи тренинг во рамките на Проектот: „Развој на вештините на пратениците во Југоисточна Европа за теми поврзани со одржливата урбана мобилност“.

повеќе...

Понеделник, 15 април 2019 година

Учество на Џеват Адеми на Конференција на претседатели на секции на Парламентарното собрание на Франкофонијата

На 15 и 16 април 2019 година во Атина, Грција, ќе се одржи Конференција на претседатели на секции на Парламентарното собрание на Франкофонијата (ПСФ), на која ќе учествува Џеват Адеми, претседател на Секцијата на Собранието на Република Северна Македонија во ПСФ.

повеќе...

Петок, 12 април 2019 година

Собраниска делегација на Конференција во Белград   

Делегација на Собранието на Република Северна Македонија во чиј состав се и заменик-членовите на Комисијата за европски прашања, Владанка Авировиќ и Емил Димитриев, како и заменик-генералниот секретар на Собранието, Мики Милковски, ќе зеде учество на 15. состанок на Конференцијата на парламентарни комисии за европски прашања/интеграции на земјите учеснички на Процесот за стабилизација и асоцијација на ЈИЕ (КОСАП), што ќе се одржи од 14 до 16 април 2019 година во Белград, Република Србија.

повеќе...

Понеделник, 8 април 2019 година

Собраниска делегација на сесија на ПС на СЕ во Стразбур

Делегацијата на Собранието на Република Северна Македонија во Парламентарното Собрание на Советот на Европа, предводена од шефот на делегацијата Бетиане Китев, а во чиј состав се и пратениците Шпреса Хадри и Антонијо Милошоски, ќе учествуваат на Вториот дел од редовната сесија на ПС на СЕ што се оддржува од 8 до 12 април во Стразбур, Република Франција.

повеќе...

Петок, 5 април 2019 година

Собраниска делегација на 140. Собрание на ИПУ

Делегација на Собранието на Република Северна Македонија ќе учествува на 140. Собрание на Интерпарламентарната унија (ИПУ), што ќе се одржи од 6 до 10 април 2019 година во Доха, Катар. Делегацијата ја сочинуваат: Талат Џафери, претседател на Собранието на Република Северна Македонија и шеф на Делегацијата, Диме Велковски, Димитар Стевананџија, Ејуп Алими, Африм Гаши и Јулиана Николова, членови на Делегацијата, и Цветанка Иванова, генерален секретар на Собранието на Република Северна Македонија.

повеќе...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 15
  •