Пратенички прашања


НЕОДГОВОРЕНИ ПРАТЕНИЧКИ ПРАШАЊА 01.11.2008 - 31.01.2009 Седница 40 12.01.2009 
 
Од: ВЕСНА БЕНДЕВСКА За: Претседател на Влада на РМ 
 
 Извадок од прашањето:
 
 Колку буџетски средства се трансферирани до АД МЕПСО во 2007 и 2008 година
 
Прашање      Седница 40 12.01.2009 
 
 Од: ВЕСНА БЕНДЕВСКА За: Претседател на Влада на РМ 
 
 Извадок од прашањето: 
 
Дали во 2009 година ќе донесете Закон за заштита на најзагрозените слоеви на населението од постојаниот раст на цената на електричната енергија. 
 
Прашање     


 
 Седница 40 12.01.2009 
 
 Од: ВЕСНА БЕНДЕВСКА За: Претседател на Влада на РМ 
 
 Извадок од прашањето:
 
Кој ќе ја превземе одговорноста за катастрофалното раководење со РЕК Битола.

Прашање     


 
Седница 40 12.01.2009 
 
Од: СТАНКА АНАСТАСОВА За: Претседател на Влада на РМ 
 
Извадок од прашањето: 
 
Дали Владата може да ги пренасочи 25-те милиони денари кои ги одвоивме од Буџетот за 2009 година за ефектуирање на старата прочистителна станица со озонаторот за решавање на проблемот со вода за пиење на градот Свети Николе
 
Прашање     Седница 40 12.01.2009 
 
Од: ФЉОРА КАДРИ За: Заменик на претседателот на Владата на РМ, Абдилаќим Адеми 
 
Извадок од прашањето: 
 
Зошто на вработените Албанци со договор на дело не им се продолжуваат договорите, туку на нивно место се вработуваат партиски војници
 
Прашање      


 
Седница 40 12.01.2009 
 
Од: ТАХИР ХАНИ За: Влада на РМ 
 
Извадок од прашањето: 
 
Како се движеше правичната и соодветна застапеност на Албанците од 2002 до 2009 година
 
Прашање      


 
08.01.2009 
 
Од: ЈАНИ МАКРАДУЛИ За: Претседател на Влада на РМ 
 
Извадок од прашањето: 
 
Кога Владата ќе го објави Меморандумот за разбирање за инвестирање на корпорацијата Интел во системот на образование во Република Македонија
 
Прашање      


 
Седница 30 27.11.2008 
 
Од: ЦВЕТАНКА ИВАНОВА За: Претседател на Влада на РМ 
 
Извадок од прашањето: 
 
Дали претседателот на Владата ќе го разреши министерот за правда, или јавниот обвинител, по повод последната контрадикторна одлука на Советот на јавни обвинители
 
Прашање   

   
 

 

Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.