Активности


Петок, 2 септември 2011 година

Прва седница на Буџетскиот совет

Буџетскиот совет на Собранието на Република Македонија, на Првата седница, одржана на 31 август 2011 година, ги разгледа следните точки

повеќе...Вторник, 23 август 2011 година

Трета седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија на Третата седница, одржана на 19 август 2011 година, како матично работно тело, во прво читање, ги разгледа:

повеќе...Вторник, 23 август 2011 година

Втора седница на Комисијата за економски прашања

Комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, на Втората седница, одржана на 22 август 2011 година, како матично работно тело ги разгледа:

повеќе...Вторник, 23 август 2011 година

Втора седница на Комисијата за надворешна политика

Комисијата за надворешна политика на Собранието на Република Македонија, на вчерашната Втора седница, ги разгледа

повеќе...Понеделник, 22 август 2011 година

Протоколарни средби на претседателот Вељаноски со новоименуваните амбасадори на СР Германија и на Холандија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, оствари средба со новоименуваниот вонреден и ополномоштен амбасадор на Сојузна Република Германија, Н.Е. г-ѓа Гудрун Елизабет Штајнакер, како и средба со новиот вонреден и ополномоштен амбасадор на Кралството Холандија, Н.Е. г-ѓа Мариет Шурман.

повеќе...Понеделник, 22 август 2011 година

Прва седница на Комисијата за европски прашања

Комисијата за европски прашања на Собранието на Република Македонија, на 18 август 2011 година, ја одржа својата Прва седница, со следниот Дневен ред:

повеќе...Петок, 19 август 2011 година

Втора седница на Комисијата за транспорт, врски и екологија

Комисијата за транспорт, врски и екологија на Собранието на Република Македонија, на втората седницата одржана на 18 август 2011 година, како матично работно тело, ги разгледа:

повеќе...Петок, 19 август 2011 година

Прва седница на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство

Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство на Собранието на Република Македонија, на 1. седница одржана на 18 август 2011 година, како матично работно тело во прво читање ги разгледа:

повеќе...Вторник, 2 август 2011 година, Крушево

Обраќање на претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, на манифестацијата „Десет дена Крушевска република“

Мечкин Камен има посебно место во нашата историја и во нашите срца. Токму тука пред 108 години е поставен темелот на македонската државност. Во 1903 година македонскиот народ во Крушево ја формира првата република во овој дел од Европа. Јасно искажувајќи ја својата волја за независност и самостојност покажавме дека не постои поголема желба од онаа за слобода.

повеќе...Петок, 29 јули 2011 година

Втора седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија, на Втората седница, одржана на 26 јули 2011 година, како матично работно тело ги разгледа

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  •                   
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.