Активности


Среда, 27 јули 2011 година

Средба на претседателот Вељаноски со г. Стефано Санино, Генерален директор на генералниот Директорат за проширување на Европската комисија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, денеска оствари средба со г. Стефано Санино, генерален директор на Генералниот директорат за проширување на Европската комисија. По остварената одвоена средба, генералниот директор, г. Санино, заедно со претседателот на Собранието, г. Вељаноски, оствари заедничка среба со потпретседателите на Собранието: г-ѓа Светлана Јакимовска, г-ѓа Сузана Салиу и г. Јани Макрадули; со координаторите на пратеничките групи: г-ѓа Силвана Бонева, г. Талат Џафери, г. Игор Ивановски, г. Имер Алиу, г. Горан Мисовски и г. Рејхан Дурмиши; како и со г. Хајрула Мисини, претседател на Комисијата за европски прашања и г. Антонио Милошоски, претседател на Комисијата за надворешна политика

повеќе...Вторник, 26 јули 2011 година

Средба на претседателот Вељаноски со г. Робин Давид Скот, пратеник на Парламентот на Викторија – Австралија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, го прими г. Робин Давид Скот, пратеник на Парламентот на Викторија - Австралија. На средбата присуствуваше и пратеникот во Собранието на Република Македонија, г. Милорад Додевски, избран од изборната единица девет, која ја опфаќа Австралија.

повеќе...Петок, 22 јули 2011 година

Средба на претседателот Вељаноски со г. Џон Хајд, пратеник на Парламентот од Западна Австралија

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски, го прими г. Џон Хајд, пратеник на Парламентот од Западна Австралија. На средбата присуствуваше и пратеникот во Собранието на Република Македонија, г. Милорад Додевски, избран од Изборната единица девет, која ја опфаќа Австралија

повеќе...Петок, 22 јули 2011 година

Западна Австралија е силен поддржувач на Македонија

Претседателот на Комисијата за надворешна политика во Собранието на Република Македонија, г. Антонио Милошоски, денеска оствари средба со г. Џон Хајд, пратеник на Парламентот од Западна Австралија.

повеќе...Четврток, 21 јули 2011 година

Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците

Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците на Собранието на Република Македонија, на седницата одржана на 18 јули 2011 година, како матично работно тело, го разгледа:

повеќе...Понеделник, 18 јули 2011 година

Прва седница на Комисијата за здравство

Комисијата за здравство на Собранието на Република Македонија Првата седница, одржана на 15 јули 2011 година, го разгледа: 

повеќе...Понеделник, 18 јули 2011 година

Прва седница на Комисијата за економски прашања

Комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, на Првата седница, одржана на 15 јули 2011 година, како матично работно тело ги разгледа

повеќе...Понеделник, 18 јули 2011 година

Прва седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија, на Првата седница, одржана на 14 јули 2011 година, како матично работно тело  ги разгледа:

повеќе...Среда, 13 јули 2011 година, Брисел

Парламентарен семинар на тема: „Транспорт и инфраструктура во регионален контекст"

Во организација на Европскиот парламент, на 12 и 13 јули 2011 година, во Брисел, Кралството Белгија, се одржа Парламентарен семинар на тема: „Транспорт и инфраструктура во регионален контекст". На семинарот учествуваа Делегации од Парламентите на земјите од Западен Балкан, пратениците од Европскиот парламент: Виктор Боштинару (Романија), Мајкл Крамер (Германија) и Тања Фајон (Словенија), како и претставници на Европската комисија и други европски институции и агенции. На семинарот, од Собранието на Република Македонија, учествуваа пратениците: Илија Димовски, Панче Орцев, Хајрула Мисини и Имер Алиу

повеќе...Среда, 13 јули 2011 година

Прва седница на Комисијата за одбрана и безбедност

Комисијата за одбрана и безбедност на Собранието на Република Македонија, на денешната прва седница, како матично работно тело ја разгледа Предлог-одлуката за испраќање на припадници на Армијата на Република Македонија за учество во мировната операција во Авганистан во состав на Школото за воена полиција во рамките на НАТО мисијата за обука во Авганистан (NTM-A)

повеќе...

  • 1
  • ...
  • 15
  • 16
  • 17
  •                   
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.