Активности


Вторник, 20 декември 2011 година

Петнаесетта седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците

Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците на Собранието на Република Македонија, на Петнаесеттата седница, одржана на 16 декември 2011 година, во второ читање го разгледа

повеќе...Петок, 16 декември 2011 година

Средба на претседателот на собранието г.Трајко Вељаноски со претседателот на Србија г. Борис Тадиќ

Претседателот на Собранието, г. Трајко Вељаноски на денешната средба ги истакна високо развиените односи меѓу двете држави и народи, кои постојано се надградуваат и посебно стави акцент на заедничката иднина во рамките на процесот на интеграција во Европската унија. Како парламент ние сме подготвени со нашите српски колеги да ги споделиме сите искуства во тој процес, истакна Вељаноски

повеќе...Четврток, 15 декември 2011 година

Седма седница на Комисијата за здравство

Комисијата за здравство на Собранието на Република Македонија, на 7. седница, одржана денеска, како матично работно тело во второто читање го разгледа:

повеќе...Четврток, 15 декември 2011 година

Седумнаесеттата седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија, на Седумнаесеттата седница, одржана на 14 декември 2011 година, како матично работно тело, во второ читање, ги разгледа

повеќе...Четврток, 15 декември 2011 година

Осма седница на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство

Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство на Собранието на Република Македонија, на вчерашната 8. седница, како матично работно тело, во второ читање ги разгледа:

повеќе...Четврток, 15 декември 2011 година

Осма седница на Комисијата за надворешна политика

Комисијата за надворешна политика на Собранието на Република Македонија, на 8. седница, одржана на 13 декември 2011 година, ги разгледа:

повеќе...Четврток, 15 декември 2011 година

Дванаесетта седница на Комисијата за транспорт, врски и екологија

Комисијата за транспорт, врски и екологија  на Собранието на Република Македонија, на Дванаесеттата седница, одржана на 14 декември 2011 година, како матично работно тело, го разгледа:

повеќе...Четврток, 15 декември 2011 година

Шестнаесетта седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија, на Шестнаесеттата седница, одржана на 12 декември 2011 година, како матично работно тело го разгледа:

повеќе...

Среда, 14 декември 2011 година

Празнично издание на Билтенот на МПК

Во пресрет на божиќните и новогодишните празници, Билтенот на МПК ја одбележува втората годишнина од објавувањето на првото негово издавање. Во актуелното издание, копретседавачот на МПК, г. Кенан Хасипи, заедно со двајцата копретседавачи, г. Андреј Петров и г-ѓа Ермира Мехмети Деваја, се обратија заеднички со новогодишна честитка до европратениците и колегите во Европскиот парламент.

повеќе...Понеделник, 12 декември 2011 година

Протоколарна средба на претседателот Трајко Вељаноски со новоименуваниот амбасадор на Република Австрија, г. Томас Михаел Бајер

Една од темите која беше отворена на средбата беше и продлабочувањето на економската соработка, која во моментов се одвива во позитивна насока. Во таа смисла беше споменат и Форумот во Виена, организиран од страна на Стопанската комора на Австрија, кој е показател дека Македонија создава позитивна клима за инвестиции, но и дека постојат позитивни сигнали и волја за инвестирање во Македонија од страна на австриски компании.

повеќе...

  • 1
  • 2
  • 3
  • ...
  • 17
  •                   
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.