ПРОЦЕСОТ НА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ ВО МОМЕНТОВ Е ПОВЕЌЕ ОД ПОТРЕ...

Понеделник, 14 март 2022

ПРОЦЕСОТ НА ПРОШИРУВАЊЕ НА ЕУ ВО МОМЕНТОВ Е ПОВЕЌЕ ОД ПОТРЕБЕН

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска оствари средба со високиот претставник на ЕУ за надворешна и безбедносна политика и потпретседател на Европската комисија, Жозеф Борел Фонтел. На средбата присуствуваа и координаторите на Пратеничките групи и претставниците на помалите политички партии во Собранието.

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ВИСОКАТА РЕГИОНАЛНА КООРД...

Среда, 9 март 2022 година

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ВИСОКАТА РЕГИОНАЛНА КООРДИНАТОРКА ЗА ЕВРОПА ОД ПОВ, САНДРА ПЕРНАР

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денесК се сретна со високата регионална координаторка за Европа од Партнерство за отворена власт, г-ѓа Сандра Пернар и националната координаторка за Партнерството за отворена власт од Министерството за информатичко општество и администрација, г-ѓа Гордана Гапиќ-Димитровска.

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ПСО И С...

Среда, 9 март 2022

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА ПСО И ССМ

На барање на Прогресивниот синдикат на образованието (ПСО) при Сојуз на синдикати на Македонија (ССМ), претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, г. Талат Џафери се сретна со раководството на ПСО, предводено од Владо Димовски, Фитим Аџами, Јован Шапе и Елена Стојановска и претседателот и секретарот на ССМ, Дарко Димовски и Златко Цветковски.

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ДИРЕКТОРКАТА НА СВЕТСКА Б...

Вторник, 8 март 2022

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО ДИРЕКТОРКАТА НА СВЕТСКА БАНКА, Г-ЃА ЛИНДА ВАН ГЕЛДЕР

Денеска, претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, оствари средба со г-ѓа Линда Ван Гелдер, директорката на Светска банка и г. Масимилиано Паолучи, директор на Канцеларијата на Светска банка во Северна Македонија и Косово.

Прочитај повеќе

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО КОСОВСКАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА ...

Сабота, 5 март 2022

СРЕДБА НА ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ЏАФЕРИ СО КОСОВСКАТА ПРЕТСЕДАТЕЛКА ОСМАНИ

На вториот ден од официјалната посета на Република Косово, претседателот на Собранието на Република Северна Македонија Талат Џафери, придружуван од пратениците Бејџан Илјаз, Бети Стаменкоска Трајкоска и Изет Меџити, членови на Пратеничката група за соработка со Парламентот на Косово, остари средба со Претседателката на Република Косово Вјоса Османи Садриу.

Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери со политичките лидери во Реп...

Петок, 4 март 2022

Средба на претседателот Џафери со политичките лидери во Република Косово

Во рамките на официјалната посета на Република Косово, Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, во попладневните часови оствари поединечни средби со лидерите на опозициските политички партии застапени во Собранието на Република Косово.

Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери со Албин Курти, претседател ...

Петок, 4 март 2022

Средба на претседателот Џафери со Албин Курти, претседател на Владата на Република Косово

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска во Приштина, во рамките на неговата официјална посета на Република Косово, оствари средба со Албин Курти, претседател на Владата на Република Косово. Во состав на Делегацијата се пратениците Бејџан Илјаз, Бети Стаменкоска-Трајкоска и Изет Меџити, членови на Пратеничката група за соработка со Парламентот на Косово.

Прочитај повеќе

Средба на претседателот Џафери со Глаук Коњуфца, претседате...

Петок, 4 март 2022

Средба на претседателот Џафери со Глаук Коњуфца, претседател на Собранието на Република Косово

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери и собраниска делегација составена од пратениците: Бејџан Илјаз, Бети Стаменкоска-Трајкоска и Изет Меџити, членови на Пратеничката група за соработка со Парламентот на Косово, денеска и утре престојува во официјална посета на Република Косово, на покана од Глаук Коњуфца, претседател на Собранието на Република Косово. Во рамките на дводневната официјална посета ќе бидат остварени средби со косовскиот државен врв.

Прочитај повеќе

„ПЛАНИНСКИ РАЗГОВОРИ”...

Четврток, 3 март 2022

„ПЛАНИНСКИ РАЗГОВОРИ” - РАБОТИЛНИЦА ПОСВЕТЕНА НА СОБРАНИСКОТО ОБЕЗБЕДУВАЊЕ И ФИЗИЧКАТА БЕЗБЕДНОСТ

Денеска се одржа Работилница посветена на Собраниското обезбедување и физичката безбедност во рамките на серијата политички дијалози “Планински разговори”, под раководство на Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, г. Талат Џафери, на која учествуваа Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, г. Димитар Ковачевски, министерот за внатрешни работи на Република Северна Македонија, г. Оливер Спасовски, министерот за правда на Република Северна Македонија, г. Никола Тупанчевски, амбасадорката  на Швајцарија, Н.Е. Вероник Улман, координаторите на сите Пратенички групи во Собранието; претставниците на Бирото за јавна безбедност, Националниот демократски институт, Центарот за управување со промени, генералната секретарка на Собранието, како и претставници од собраниската служба и службата на споменатите институции.

Прочитај повеќе

СЛОВЕНИЈА СЕКОГАШ ЌЕ СТОИ ЗАД ЕВРОИНТЕГРАЦИЈАТА НА РЕПУБЛИК...

Понеделник, 28 февруари 2022

СЛОВЕНИЈА СЕКОГАШ ЌЕ СТОИ ЗАД ЕВРОИНТЕГРАЦИЈАТА НА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Претседателот на Собранието на Република Северна Македонија, Талат Џафери, денеска оствари средба со Делегација на Комисијата за надворешна политика на Националното собрание на Република Словенија, предводена од претседателката на Комисијата, г-ѓа Моника Грегорчич. Во Делегацијата беше и г. Ник Пребил, заменик-претседател на Комисијата за европски прашања.

Прочитај повеќе
123...16                 
Click