46. седница на Комисијата за образование, наука и спорт 2....Сабота, 2 април 2011 година

Четириесет и шеста седница на Комисијата за образование, наука и спорт

Комисијата за образование, наука и спорт на Собранието на Република Македонија, на седницата одржана на 29 март 2011 година, во прво читање ги разгледа

Прочитај повеќе

Сто и прва седница на Комисијата за финансирање и буџет 1.4...Петок, 1 април 2011 година

Сто и прва седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија, на денешната Сто и прва седница, како матично работно тело во прво читање разгледа единаесет Предлог-закони, кои ги образложи заменикот на министерот за финансии, г. Недим Рамизи

Прочитај повеќе

61. седница на Комисијата за земјоделство, шумарство и водо...Среда, 30 март 2011 година

Шеесет и прва седница на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство

Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство на Собранието на Република Македонија, на денешната Шеесет и прва седница, како матично работно тело во прво читање ги разгледа

Прочитај повеќе

Средба на ПСРМ со г. Дирк Бренгелман...Четврток, 31 март 2011 година

Средба на претседателот Вељаноски со помошникот на генералниот секретар на НАТО за политички односи и безбедносна политика, г. Дирк Бренгелман

На средбата, претседателот Вељаноски истакна дека безбедноста на една држава, регион, па и пошироко, не може да се темели само врз оружјето, армијата и полицијата, туку пред сè на градење на стабилни политички и економски состојби. Токму во таа насока е и работата на Собранието на Република Македонија, како во процесот на донесување на закони, така и во остварувањето на надзорната улога на парламентот врз извршната власт. Фактот што Извештајот за напредокот на Република Македонија од Европската комисија дава позитивна оцена и за парламентот и за државата, и што Извештајот содржи препорака за започнување на преговори за членство, докажува дека сме на вистинскиот пат и дека добро работиме во остварувањето на евроатланската агенда.

Прочитај повеќе

Шеесетта седница на Комисијата за земјоделство, шумарство и...Среда, 30 март 2011 година

Шеесетта седница на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство

Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство на Собранието на Република Македонија, на вчерашната Шеесетта седница, како матично работно тело во прво читање ги разгледа

Прочитај повеќе

74 седница на Комисијата за транспорт, врски и екологија 3...Среда, 30 март 2011 година

Седумдесет и четврта седница на Комисијата за транспорт, врски и екологија

Комисијата за транспорт, врски и екологија  на Собранието на Република Македонија, на Седумдесет и четвртата седница, одржана на 29 март 2011 година, како матично работно тело, ги разгледа:

Прочитај повеќе

63. седница на Комисијата за економски прашања 30.3.11...Среда, 30 март 2011 година

Шеесет и трета седница на Комисијата за економски прашања

Комисијата за економски прашања на Собранието на Република Македонија, на Шеесет и третата седница, одржана на 29 март 2011 година, како матично работно тело во прво читање ги разгледа

Прочитај повеќе

27. седница на Комисијата за култура 30.3.11...Среда, 30 март 2011 година

Дваесет и седма седница на Комисијата за култура

Комисијата за култура на Собранието на Република Македонија, на Дваесет и седмата седница, одржана на 29 март 2011 година, како матично работно тело, ги разгледа

Прочитај повеќе

59. седница на Комисијата за земјоделство, шумарство и водо...Вторник, 29 март 2011 година

Педесет и деветта седница на Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство

Комисијата за земјоделство, шумарство и водостопанство на Собранието на Република Македонија, на Педесет и деветтата седница одржана вчера, како матично работно тело во прво читање ги разгледа

Прочитај повеќе

78. седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу...Вторник, 29 март 2011 година

Седумдесет и осма седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците

Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците на Собранието на Република Македонија, на вчерашната Седумдесет и осма седница, како матично работно тело ги разгледа

Прочитај повеќе

37. седница на Комисијата за здравство 29.3.11...Вторник, 29 март 2011 година

Триесет и седма седница на Комисијата за здравство

Комисијата за здравство на Собранието на Република Македонија, на својата Триесет и седма седница, одржана на 28 март 2011 година, како матично работно тело го разгледа

Прочитај повеќе

Поддршка и сочувство до јапонскиот народ од сите граѓани на...Петок, 25 март 2011 година

Поддршка и сочувство до јапонскиот народ од сите граѓани на Македонија

Потпретседателот на Собранието на Република Македонија, г. Јани Макрадули, денеска оствари средба со Н.Е. Шигео Иватани, вонреден и ополномоштен амбасадор на Јапонија за Република Македонија

Прочитај повеќе

Средба на Светлана Јакимовска, 25.3.2011...Петок, 25 март 2011 година

Интензивирање на билатералната соработка е од заеднички интерес за Македонија и Молдавија

Потпретседателот на Собранието на Република Македонија, г-ѓа Светлана Јакимовска, во протоколарна посета денеска го прими Н.Е. Александру Пригорски, вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Молдавија за Република Македонија, со седиште во Софија, кој дојде во Република Македонија по повод предавањето на акредитивните писма

Прочитај повеќе

Индонезија може да биде база за влез на Македонија на азиск...Петок, 25 март 2011 година

Индонезија може да биде база за влез на Македонија на азискиот пазар

Во рамките на церемонијата на предавање на акредитивни писма, вонредниот и ополномоштен амбасадор на Република Индонезија за Република Македонија, со седиште во Будимпешта, Н.Е. Марули Туа Сагала, го посети и потпретседателoт на Собранието на Република Македонија, г. Рафис Аљити

Прочитај повеќе

Турција и понатаму останува силен поддржувач на Македонија ...Петок, 25 март 2011 година

Турција и понатаму останува силен поддржувач на Македонија за членство во ЕУ и НАТО

Претседателот на Комисијата за европски прашања во Собранието на Република Македонија, г. Петар Поп-Арсов, денеска оствари средба со министерот за европски прашања и главен преговарач на Република Турција, г. Егемен Багиш

Прочитај повеќе
1234...9          
Click