Заедничка средба на Комисијата за европски прашања и НСЕИ 2...

Вторник, 27 декември 2011 година

Заедничка седница на Комисијата за европски прашања и Националниот совет за евроинтеграции

Комисијата за европски прашања и Националниот совет за евроинтеграции во Собранието на Република Македонија одржаа заедничка седница, на која се расправаше за  трите тримесечни информации во однос на  реализираните активности од Националната програма за усвојување на правото на Европската унија - Ревизија 2011,  за периодот јануари-септември  2011 година, изготвени од Секретаријатот за европски прашања на Владата на Република Македонија.

Прочитај повеќе

Четврта седница на Националниот совет за евроинтеграции 27,...

Четврток, 27 октомври 2011 година

Четврта седница на Националниот совет за евроинтеграции

Националниот совет за евроинтеграции, денеска ја одржа својата Четврта седница, на која ги разгледа Предлог-заклучоците на Националниот совет за евроинтеграции по Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2011 година.

Прочитај повеќе

Трета седница на Националниот совет за евроинтеграции 25.10...

Вторник, 25 октомври 2011 година

Трета седница на Националниот совет за евроинтеграции

Националниот совет за евроинтеграции, на Третата седница, расправаше за Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2011 година. На седницата на Советот присуствуваа: г.Сандор Матјуш од Амбасадата на Република Унгарија во Република Македонија, г-ѓа Марта Прзениосло, заменик-шеф на мисија, Амбасада на Република Полска во Република Македонија и г-ѓа Марина Курте, советник за европски интеграции и правни прашања во Делегацијата на ЕУ во Република Македонија.

Прочитај повеќе

Седма седница на Комисијата за еднакви можности на жените и...

Четврток, 29 декември 2011 година

Седма седница на Комисијата за еднакви можности на жените и мажите

Комисијата за еднакви можности на жените и мажите на Собранието на Република Македонија на денешната 7. седница потпиша Меморандум за соработка за спречување и заштита од дискриминација со Комисијата за заштита од дискриминација

Прочитај повеќе

Десетта седница на Комисијата за труд и социјална политика ...Среда, 28 декември 2011 година

Десетта седница на Комисијата за труд и социјална политика

Комисијата за труд и социјална политика на Собранието на Република Македонија, на Десеттата седница, одржана на 22 и 27 декември 2011 година, како матично работно тело во второ читање, ги разгледа

Прочитај повеќе

16 седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу ...Среда, 28 декември 2011 година

Шеснаесетта седница на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците

Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците на Собранието на Република Македонија, на Шеснаесеттата седница, одржана на 21 декември 2011 година, како матично работно тело ги разгледа

Прочитај повеќе

19 седница на Комисијата за финансирање и буџет 26.12.11...Понеделник, 26 декември 2011 година

Деветнаесетта седница на Комисијата за финансирање и буџет

Комисијата за финансирање и буџет на Собранието на Република Македонија, на Деветнаесеттата седница, одржана на 23 декември 2011 година, како матично работно тело ги разгледа

Прочитај повеќе

Разменети искуства во областа на законодавството меѓу Макед...Четврток, 22 декември 2011 година

Разменети искуства во областа на законодавството меѓу Македонија и Србија

Законодавно-правната комисија и Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија, остварија поединечни средби со Делегација на Законодавната комисија на Народното собрание на Република Србија.

Прочитај повеќе

Продлабочена соработка меѓу Македонија и Украина ќе значи б...Четврток, 22 декември 2011 година

Продлабочена соработка меѓу Македонија и Украина ќе значи бенефит за жителите на двете држави

Претседателот на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина, г. Оливер Спасовски, денеска оствари средба со Н.Е. Јуриј Хончарук, амбасадор на Украина во Република Македонија. На средбата присуствуваа и заменик-амбасадорот на Украина во Република Македонија, г-ѓа Ана Тертична и г. Харалампие Шокаровски, член на Пратеничката група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина.

Прочитај повеќе

Прес-конференција по повод Парламентарниот институт...Вторник, 20 декември 2011 година

Прес-конференција на претседателот Вељаноски и швајцарскиот амбасадор Стефано Лазарото по повод Парламентарниот институт

Ми претставува огромно задоволство да Ве поздравам сите на еден ваков важен настан со кој ја информираме јавноста за отпочнувањето на вработувањата на 25 професионалци кои ќе работат во Парламентарниот институт на Собранието на Република Македонија. Основањето на Парламентарниот институт го зацртавме во Законот за Собранието на Република Македонија, а постигнувањето на неговата функционалност воедно е и одредница во Извештајот на Европската унија за нашиот напредок

Прочитај повеќе
123...17                  
Click