Соопштение за учество на Делегација на Собрание на Републик...16.01.2009

Соопштение за учество на Делегација на Собрание на Република Македонија на Заеднички состанок на комисиите на националните парламенти и претставници од Европскиот парламент во Брисел

Сектор за истражување, анализа, библиотека и документација

Прочитај повеќе

Соопштение од парламентарната работилница „Работејќи заедно...22.1.2009 год.

Соопштение од парламентарната работилница „Работејќи заедно - Развивање и имплементација на ефективна комисиска структура“

Во Собранието на Република Македонија на 22 јануари 2009 година (денеска) започна реализацијата на парламентарна работилница "Работејќи заедно - Развивање и имплементација на ефективна комисиска структура" во соработка со Вестминстер Фондација за Демократија.

Прочитај повеќе

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА...До Архиепископот Охридски и Македонски г.г. Стефан

ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Трајко Вељаноски

Ваше Блаженство

Раѓањето Христово - Божиќ е најрадосниот и најсветлиот христијански празник. По тој повод Вам лично и на членовите на Светиот Архиерејски Синод, на преподобното монаштво и свештенство,  на сите православни верници на Македонската Православна Црква дома и во странство, како и на сите христијани, во мое име и во име на Собранието на Република Македонија Ви упатувам најсрдечни честитки со единствена желба овие свети денови да ги поминете во духовен мир, радост и молитва за доброто на сите нас.

Прочитај повеќе

3КОМИСИЈА ЗА ЕКОНОМСКИ ПРАШАЊА...14,00 часот, Сала

КОМИСИЈА ЗА ЕКОНОМСКИ ПРАШАЊА

Предлог на дневен ред:

1.    Предлог на закон за изменување и дополнување на Законот за трговија (Прво читање).

Прочитај повеќе

ЧЕТИРИЕСЕТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА...ПОНЕДЕЛНИК, 12.1.2009 год.11,00 часот, Сала 1

ЧЕТИРИЕСЕТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

(продолжение)

-       На седницата на Собранието на Република Македонија ќе бидат поставувани пратенички прашања.

Прочитај повеќе

ТРИЕСЕТ И ОСМА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈ...ПЕТОК, 9.1.2009 год.11,00 часот, Сала 1

ТРИЕСЕТ И ОСМА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Предлог на дневен ред:

1.    Утврдување на Предлог на амандманот  XXXI на Уставот на Република Македонија;

Прочитај повеќе

Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Тра...

 Претседателот на Собранието на Република Македонија, г. Трајко Вељаноски на 10.1.2009 година (сабота) ќе одржи прес-конференција по повод потпишување на решението за претстојните претседателски и локални избори во Република Македонија.

Прес-конференцијата ќе се одржи во 12,00 часот во Собранието на Република Македонија.
Прочитај повеќе

ЧЕТИРИЕСЕТ И ЧЕТВРТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАК...СРЕДА, 21.1.2009 год.11,00 часот, Сала 1

ЧЕТИРИЕСЕТ И ЧЕТВРТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Предлог на дневен ред:


Предлог на закон за ратификација на Спогодбата помеѓу Република Македонија и Чешката Република за размена и заемна заштита на класифицрани информации;

Прочитај повеќе

ЧЕТИРИЕСЕТ И ВТОРА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕД...СРЕДА, 14.1.2009 год.11,00 часот, Сала 1

ЧЕТИРИЕСЕТ И ВТОРА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

(започната на 30.12.2008 год.)

(прво продолжение)

Прочитај повеќе

КОМИСИЈА ЗА ЗДРАВСТВО...12,00 часот, Уставна сала

КОМИСИЈА ЗА ЗДРАВСТВО

Предлог на дневен ред:

1.    Предлог на закон за изменување на Законот за заштита на правата на пациентите (Второ читање).

Прочитај повеќе

СРЕДА, 14.1.2009 год.11,00 часот, Сала 1...СРЕДА, 14.1.2009 год.11,00 часот, Сала 1

ЧЕТИРИЕСЕТ И ВТОРА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

(започната на 30.12.2008 год.)

(прво продолжение)

Прочитај повеќе

12,00 часот, Сала 4...12,00 часот, Сала 4

КОМИСИЈА ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА

Предлог на дневен ред:

1. Предлог на закон за изменување на Законот за цивилни инвалиди од војната (второ
читање).

Прочитај повеќе

ЧЕТИРИЕСЕТ И ТРЕТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕД...ВТОРНИК, 20.1.2009 год.11,00 часот, Сала 1

ЧЕТИРИЕСЕТ И ТРЕТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

(започната на 15.1.2009 година) (прво продолжение)

Дневен ред:

Прочитај повеќе

КОМИСИЈА ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА...ВТОРНИК, 14,00 часот, Сала 3

КОМИСИЈА ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА

Предлог на дневен ред:

1.    Предлог закон за индустриска сопственост (прво читање).

Прочитај повеќе

ЧЕТИРИЕСЕТ И ПЕТТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕД...ЧЕТВРТОК, 29.1.2009 год. 11,00 часот Сала 1

ЧЕТИРИЕСЕТ И ПЕТТА СЕДНИЦА НА СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

-       На седницата на Собранието на Република Македонија ќе бидат поставувани пратенички прашања.

Прочитај повеќе
1...242526                           
Click