Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Австрија

 

Претседател:   Васко Ковачевски
Членови: 1. Сашо Аќимоски
2. Весна Дамчевска
3. Соња Талевска
4. Зоран Ѓорѓиевски
5. Ејуп Рустеми
6. Ернад Фејзула

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Австралија и со Парламентот на Нов Зеланд

 

Претседател:  Илија Димовски
Членови: 1. Васко Наумовски
2. Весна Пемова
3. Зоран Илиоски
4. Вјолца Мехмети-Нуредини
5. Мерал Узеири-Ферати
6. Горан Мисовски

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Албанија

 

Претседател:  Орхан Ибраими
Членови: 1. Стојан Миланов
2. Димитар Стевананџија 
3. Иван Иванов
4. Ристо Манчев
5. Реџаил Исмаили
6. Јован Митрески
7. Бетиане Китев

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на балтичките земји Република Естонија, Република Латвија и Република Литванија

 

Претседател:  Лилјана Поповска
Членови: 1. Антонијо Милошоски
2. Ане Лашкоска
3. Нола Исмајлоска Старова
4. Рамиз Мерко
5. Хари Локвенец
6. Јагода Шахпаска

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Белгија

 

Претседател:  Милева Ѓоргиева
Членови: 1. Слаѓана Митовска
2. Авдија Пепиќ
3. Амди Бајрам
4. Соња Талевска
5. Артан Груби
6. Имер Алиу

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Федерацијата на Босна и Херцеговина

 

Претседател:  Авдија Пепиќ
Членови: 1. Марјанчо Колевски
2. Фатмир Имеровски
3. Кенан Хасипи
4. Муса Ибраими
5. Чедомир Саздовски
6. Љубица Буралиева
7. Енес Ибрахим

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Бугарија

 

Претседател:  Трајчо Димков 
Членови: 1. Илија Димовски
2. Васил Пишев
3. Андон Чибишев
4. Мирсада Асани-Емини
5. Љубомир Јосифовски
6.

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Блискиот и Средниот Исток

 

Претседател:   Сашо Поцков
Членови: 1. Нада Ципушева
2. Амди Бајрам
3. Стојан Миланов
4. Драган Данев
5. Шпреса Хадри
6. 

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Сојузна Република Германија

 

Претседател:  Антонијо Милошоски
Членови: 1. Зоран Ѓорѓиевски
2. Дајанчо Ефтимов
3. Ане Лашкоска
4. Рафиз Алити
5. Ернад Фејзула 
6. Солза Грчева
7. Васко Ковачевски

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Грција

 

Претседател:   Љубомир Јосифовски
Членови: 1. Трајчо Димков
2. Иван Иванов
3. Славе Гошев
4. Иван Стоилковиќ
5. Јулијана Силјановска
6. Томислав Тунтев

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Данска

 

Претседател:  Мерал Узеири-Ферати
Членови: 1. Марија Ангелова 
2. Светлана Карапетрова
3. Олга Најденовска
4. Сашо Аќимовски 
5. Артан Груби
6. Ален Георгијев

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Индонезија

 

Претседател:  Васко Наумовски
Членови: 1. Дајанчо Ефтимов
2. Александар Стојкоски
3. Андон Чибишев
4. Зулфи Адили
5. Стефан Богоев
6. Горан Мисовски

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Државата Израел

 

Претседател:  Павле Трајанов
Членови: 1. Силвана Бонева
2. Благоја Деспотовски
3. Благица Ласовска
4. Роза Топузова-Каревска
5. Лидија Димова

6. Соња Мираковска
7.

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Исламската Република Иран

 

Претседател:  Реџаил Исмаили
Членови: 1. Фатмир Имеровски
2. Никола Мицевски
3. Алим Билали
4. Авдија Пепиќ
5. Мирван Џемаили
6. Петре Шилегов

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Ирска

 

Претседател:  Зоран Илиоски
Членови: 1. Александар Николоски
2. Ѓоко Камчев
3. Драган Данев
4. Нора Алити
5. Ернард Фејзула
6. Лидија Димова

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентите на Република Исланд и Кралството Норвешка

 

Претседател:  Марјанчо Николов
Членови: 1. Зоран Илиоски
2. Јасминка Дамческа
3. Нада Ципушева
4. Весна Пемова
5. Ејуп Рустеми
6.  Горан Милевски

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Италија

 

Претседател:  Ристо Манчев
Членови: 1. Владимир Ѓорчев
2. Даниела Рангелова
3. Александар Стојковски
4. Зулфи Адили
5. Мерал Узеири-Ферати
6. Марјанчо Николов
7. Миле Андонов

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Јапонија

 

Претседател:   Рената Дескоска
Членови: 1. Весна Пемова
2. Магдалена Манаскова
3. Дајанчо Ефтимов
4. Јасминка Дамческа
5. Артан Груби

6. Антонијо Милошоски

7. Енес Ибрахим

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Канада

 

Претседател:  Александар Николоски
Членови: 1. Павле Саздов
2. Светлана Карапетрова
3. Лилјана Кузмановска
4. Џеват Адеми
5. Имер Алиу
6. Горан Милевски

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Народна Република Кина

 

Претседател:  Драган Данев
Членови: 1. 
2. Владимир Ѓорчев
3. Владанка Авировиќ
4. Рамиз Мерко
5. Роза Топузова-Каревска
6. Горан Сугарески

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Косово

 

Претседател:  Талат Џафери
Членови: 1. Сашо Акимовски
2. Благоја Деспотовски
3. Трајчо Димков
4. Павле Трајанов
5. Шпреса Хадри
6. Беким Фазлиу
7. Енес Ибрахим

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на земјите од Латинска Америка и од Карибите 

 

Претседател:  Павле Саздов 
Членови: 1. Благородна Бојаџиева
2. Марјанчо Колевски
3. Магдалена Манаскова
4. Нора Алити
5. Дуфе Кукоски
6. Марјанчо Николов

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Големото Војводство Луксембург

 

Претседател:  Зоран Ѓорѓиевски
Членови: 1. Соња Талевска 
2. Павле Трајанов
3. Весна Дамчевска-Илиевска
4. Мирван Џемаили
5. Хари Локвенец
6. Стојко Пауновски

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со парламентите на Република Малта и Република Кипар

 

Претседател:  Драган Цуклев
Членови: 1. Мирјана Хаџиевска
2. Лилјана Кузмановска
3. Александар Стојкоски
4. Каљтрина Азизи
5. Стојко Пауновски
6. Миле Андонов

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Монголија

 

Претседател:  Ејуп Рустеми
Членови: 1. Благица Ласовска
2. Васко Наумовски
3. Сузана Секуловска
4. Марјанчо Колевски
5. Горан Сугарески
6. Јован Митрески

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Обединетото Кралство на Велика Британија и Северна Ирска

 

Претседател:  Шпреса Хадри 
Членови: 1. Лилјана Затуровска
2. Слаѓана Митовска
3. Никола Мицевски
4. Благица Ласовска
5. Софија Куноска
6. Дуфе Кукоски

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Полска

 

Претседател:  Роза Топузова-Кареска
Членови: 1. Светлана Јакимовска
2. Олга Најденовска
3. Лилјана Поповска
4. Драган Данев
5. Јамин Синани
6. Биљана Настеска

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Португалската Република 

 

Претседател:  Марјан Даскаловски
Членови: 1. Лилјана Затуроска
2. Марија Ангелова
3. Слаѓана Митовска
4. Благородна Бојаџиева
5. Реџаил Исмаили
6. 

 Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Романија

 

Претседател:  Ѓорѓи Коџабашиев
Членови: 1. Нада Ципушева
2. Стојан Миланов
3. Славе Гошев
4. Јулијана Силјановска
5. Марјан Даскаловски
6. Јагода Шахпаска

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Руската федерација

 

Претседател:  Иван Стоилковиќ
Членови: 1. 
2. Крсто Мукоски
3. Љупчо Димовски
4. Џеват Адеми
5. Љубиша Николиќ
6. Соња Мираковска

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на САД

 

претседател:  Владимир Ѓорчев
членови: 1. Павле Саздов
2. Ѓорѓи Коџабашиев
3. Сашо Василевски
4. Ермира Мехмети
5. Имер Алиу
6. Љубица Буралиева
7. Бетиане Китев

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Словачката Република

 

Претседател:  Благоја Стојановски
Членови: 1. Светлана Јакимовска
2. Љупчо Димовски
3. Нола Исмајлоска Старова
4. Антонијо Милошоски
5. Хазби Лика
6. 

   

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Словенија

Претседател:  Владанка Авировиќ
Членови: 1. Лилјана Поповска
2. Алим Билали
3. Љупчо Димовски
4. Рафис Аљити
5. Орхан Ибраими
6. Солза Грчева
7. Никола Мицевски
8. Стефан Богоев

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Србија

 

Претседател:  Благоја Деспотовски
Членови: 1. Лилјана Кузмановска
2. Иван Иванов
3. Иван Стоилковиќ
4. Муса Ибраими 
5. Томислав Тунтев
6. Биљана Настеска
7. Милева Ѓоргиева
8. Сашо Поцков

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Турција

 

Претседател:  Кенан Хасипи
Членови: 1. Илија Димовски
2. Мирјана Хаџиевска
3. Амди Бајрам
4. Јамин Синани
5. Газменд Алији
6. Енес Ибрахим
7. Стефан Богоев

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Украина

 

Претседател:  Горан Милевски
Членови: 1. Момчило Аврамоски
2. Фатмир Имеровски
3. Васил Пишев
4. Никола Мицевски
5. Селвије Салиу
6. Јован Митрески

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот Република Унгарија

 

Претседател:  Панче Орцев
Членови: 1. Сашо Василевски
2. Крсто Мукоски
3. Владанка Авировиќ
4. Никола Мицевски
5. Каљтрина Азизи
6. Соња Мираковска

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Финска

 

Претседател:  Благоја Деспотовски
Членови: 1. Весна Дамчевска-Илиевска
2. Јасминка Дамческа
3. Авдија Пепиќ
4. Селвије Салиу
5. Петре Шилегов
6. Панче Орцев

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Француската Република

 

Претседател:  Љубиша Николиќ
Членови: 1. Александар Николоски
2. Даниела Рангелова
3. Сузана Секуловска
4. Васил Пишев
5. Џеват Адеми

6. Беким Фазлиу
7. Миле Андонов

 Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Холандија

 

Претседател:  Рамиз Мерко
Членови: 1. Момчило Арамоски 
2. Димитар Стевананџија 
3. Благородна Бојаџиева
4. Магдалена Манаскова
5. Беким Фазлиу
6. Софија Куноска

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Република Хрватска

 

Претседател:  Даниела Рангелова
Членови: 1. Славе Гошев
2. Лилјана Затуроска 
3. Светлана Карапетрова
4. Талат Џафери
5. Газменд Алији
6. Љубиша Николиќ
7. Стефан Богоев
8.

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Црна Гора

 

Претседател:  Светлана Јакимовска
Членови: 1. Ѓоко Камчев
2. Марија Ангелова
3. Ане Лашкоска
4. Ермира Мехмети
5. Газменд Алији
6. Чедомир Саздовски
7. Горан Сугарески

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Чешката Република

 

Претседател:  Петре Шилегов
Членови: 1. Крсто Мукоски
2. Драган Цуклев
3. Олга Најденовска
4. Сузана Секуловска
5. Талат Џафери
6. Стојко Пауновски

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Швајцарската Конфедерација

 

Претседател:   Милева Ѓоргиева
Членови: 1. Ристо Манчев
2. Алим Билали
3. Кенан Хасипи
4. Андон Чибишев
5. Хазби Лика
6. Јагода Шахпаска
7. Мира Стојчевска

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шведска

 

Претседател:  Мира Стојчевска
Членови: 1. Благоја Деспотовски
2. Ѓоко Камчев
3. Ѓорѓи Коџабашиев
4. Сашо Василевски
5. Мирсада Емини-Асани
6. Бетиане Китев

Пратеничка група на Собранието на Република Македонија за соработка со Парламентот на Кралството Шпанија

 

Претседател:  Момчило Аврамоски
Членови: 1. Димитар Стевананџија
2. Драган Цуклев
3. Нола Исмајлоска Старова
4. Вјолца Мехмети-Нуредини
5. Љубомир Јосифовски
6. Благоја Стојановски
Click