Pratenichki sostav
 
Пратенички состав

РЕЗУЛТАТИ ОД ИЗБОР НА ПРАТЕНИЦИ ВО СОБРАНИЕТО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

ОДРЖАНИ НА 11 ДЕКЕМВРИ 2016 ГОДИНА

 ВМРО-ДПМНЕ (ВМРО – ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА ЗА МАКЕДОНСКО НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО), СОЦИЈАЛИСТИЧКА ПАРТИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА СРБИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА, СОЈУЗ НА РОМИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ПРАВДАТА, ГРАЃАНСКА ОПЦИЈА ЗА МАКЕДОНИЈА-ГРОМ, СТРАНКА НА ДЕМОКРАТСКА АКЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА, ПАРТИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА НА РОМИТЕ, РАБОТНИЧКО ЗЕМЈОДЕЛСКА ПАРТИЈА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, ТРАЈНО МАКЕДОНСКО РАДИКАЛНО ОБЕДИНУВАЊЕ, МАКЕДОНСКА АКЦИЈА (МААК), НОВА ЛИБЕРАЛНА ПАРТИЈА, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ДЕМОКРАТИ НА МАКЕДОНИЈА, МАКЕДОНСКА АЛИЈАНСА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА ТУРЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА, ВМРО-ДП ( ВМРО-ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА), ДЕМОКРАТСКА БОШЊАЧКА ПАРТИЈА, ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА РОМИТЕ, СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА УНИЈА, РОМИ ОБЕДИНЕТИ ОД МАКЕДОНИЈА, СОЈУЗ НА ТИТОВИ ЛЕВИ СИЛИ, ОБЕДИНЕТА ПАРТИЈА ЗА ЕДНАКВОСТ НА  РОМИТЕ, ДВИЖЕЊЕ НА НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО НА ТУРЦИТЕ, ДЕМОКРАТСКИ СИЛИ НА РОМИТЕ
 

1. НИКОЛА ПОПОСКИ
2. ЕЛИЗАБЕТА КАНЧЕСКА-МИЛЕВСКА
3. БОРИС ЗМЕЈКОВСКИ
4. ДРАГАН ДАНЕВ
5. ДАНИЕЛА РАНГЕЛОВА
6. ЉУПЧО ДИМОВСКИ
7. КРСТО ЈОВАНОВСКИ
8. ЧЕДОМИР САЗДОВСКИ
9. НИКОЛА ТОДОРОВ
престанок на мандат на 2. седница одржана на 30.5.2017 година 
На тоа место: НЕВЕНКА СТАМЕНКОВСКА-СТОЈКОВСКИ
верификација на мандат на 4. седница одржана на 1.6.2017 година,
престанок на мандат на 127. седница одржана на 3.1.2020 година 
На тоа место: ЕМИЛИЈА ТРАЈКОВСКА
верификација на мандат на 130. седница одржана на 14.1.2020 година
10. ТРАЈКО ВЕЉАНОСКИ
11. ЖАКЛИНА ПЕШЕВСКА
12. ИВАН СТОИЛКОВИЌ 
13. АМДИ БАЈРАМ
14. ВЛАДАНКА АВИРОВИЌ
15. ЗОРАН ЃОРЃИЕВСКИ
16. ЈОХАН ТАРЧУЛОВСКИ
17. ВЕСНА ДАМЧЕВСКА-ИЛИЕВСКА
18. ИЛИЈА ДИМОВСКИ
19. ЕМИЛ ДИМИТРИЕВ
20. СЛАЃАНА МИТОВСКА
21. ТРАЈЧО ДИМКОВ 
22. СТОЈАН МИЛАНОВ
23. МАГДАЛЕНА МАНАСКОВА
24. ЗЕЌИР РАМЧИЛОВИЌ 
25. НИКОЛА МИЦЕВСКИ
26. БЛАГИЦА ЛАСОВСКА
27. ЕМИЛИЈА АЛЕКСАНДРОВА
28. ИВАН ИВАНОВ 
29. НИКОЛА ГРУЕВСКИ 
престанок на мандат на 102. седница одржана на 11.6.2019 година 
На тоа место: ЃОКО КАМЧЕВ
верификација на мандат на 102. седница одржана на 11.6.2019 година
30. ВАНКОВЕР МАНЧЕВ
31. АНЕ ЛАШКОСКА
32. ПАНЧО МИНОВ
33. ВЕСНА ПЕМОВА
34. ВАСИЛ ПИШЕВ
35. НАДА ЦИПУШЕВА
36. ДИМИТАР СТЕВАНАНЏИЈА
37. ДРАГАН ЦУКЛЕВ
38. ПАВЛИНЧЕ ЧЕСТОЈНОВА
39. АНТОНИЈО МИЛОШОСКИ
40. ЗОРАН ИЛИОСКИ
41. ЛИЛЈАНА ЗАТУРОСКА
42. ЉУБЕН АРНАУДОВ
43. БЛАГОЈА ДЕСПОТОСКИ 
44. НОЛА ИСМАЈЛОСКА-СТАРОВА
45. КРСТО МУКОСКИ
46. САШО ВАСИЛЕВСКИ
47. ЛИЛЈАНА КУЗМАНОВСКА
48. ВЛАДИМИР ЃОРЧЕВ
49. ЈУСУФ ХАСАНИ 
50. ДАФИНА СТОЈАНОСКА
51. ГОРАН МАНОЈЛОСКИ


ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА НА АЛБАНЦИТЕ – ДПА 

52. МЕНДУХ ТАЧИ
53. БАРДУЉ ДАУТИ
престанок на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
На тоа место: МЕРАЛ УЗЕИРИ-ФЕРАТИ
верификација на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година


ДЕМОКРАТСКА УНИЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈА – ДУИ 

54. АРТАН ГРУБИ
55. ЕЈУП АЉИМИ 
56. РЕЏАИЉ ИСМАИЛИ
57. AГИМ ШАЌИРИ
58. АЛИ АХМЕТИ
59. ТАЛАТ ЏАФЕРИ 
60. ШПРЕСА ХАДРИ 
61. БРАНКО МАНОИЛОВСКИ 
62. ЏЕВАТ АДЕМИ 
63. МИРСАДА ЕМИНИ-АСАНИ


СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА-СДСМ, НОВА СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА-НСДП, ЛИБЕРАЛНО ДЕМОКРАТСКА ПАРТИЈА- ЛДП, ПАРТИЈА ЗА ДВИЖЕЊЕ НА ТУРЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА- ПДТ, НОВА АЛТЕРНАТИВА-НА, ДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА ВЛАСИТЕ ОД МАКЕДОНИЈА- ДСВМ, СРПСКА СТРАНКА НА МАКЕДОНИЈА- ССМ, ПАРТИЈА ЗА ЕКОНОМСКИ ПРОМЕНИ 21- “ПЕП 21”, ПАРТИЈА НА ОБЕДИНЕТИ ПЕНЗИОНЕРИ И ГРАЃАНИ НА МАКЕДОНИЈА- ПОПГМ, ПАРТИЈА ЗА ЕВРОПСКА ИДНИНА-ПЕИ, АЛИЈАНСА ЗА ПОЗИТИВНА МАКЕДОНИЈА- АПМ, ДЕМОКРАТСКА ОБНОВА НА МАКЕДОНИЈА- ДОМ, СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ВО МАКЕДОНИЈА- СНСМ, ПАРТИЈА ЗА ЦЕЛОСНА ЕМАНЦИПАЦИЈА НА РОМИТЕ- ПЦЕР 

64. СТЕВО ПЕНДАРОВСКИ
престанок на мандат на 26. седница одржана на 22.12.2017 година
На тоа место: ДАЛИБОР БОГДАНОВСКИ
верификација на мандат на 26. седница одржана на 22.12.2017 година
65. РЕНАТА ДЕСКОСКА 
престанок на мандат на 2. седница одржана на 31.5.2017 година 
На тоа место: ЛИЛЈАНА ПОПОВСКА
верификација на мандат на 4. седница одржана на 1.6.2017 година
66. ДАМЈАН МАНЧЕВСКИ 
престанок на мандат на 2. седница одржана на 31.5.2017 година 
На тоа место: НИКИЦА КОРУБИН
верификација на мандат на 4. седница одржана на 1.6.2017 година
67. СТЕФАН БОГОЕВ
престанок на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
На тоа место: АНЕТА СИМЕСКА-ДИМОСКА
верификација на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
68. ПАВЛЕ БОГОЕВСКИ
престанок на мандат на 102. седница одржана на 11.6.2019 година
На тоа место: АЛЕКСАНДАР ФИЛИПОВСКИ
верификација на мандат на 102. седница одржана на 11.6.2019 година
69. СОЊА МИРАКОВСКА
70. ДИМЕ ВЕЛКОВСКИ
71. ТАТЈАНА ПРЕНТОВИЌ
72. ИВАНА ТУФЕГЏИЌ
73. ПЕТАР АТАНАСОВ    
престанок на мандат на 58. седница одржана на 29.8.2018 година 
На тоа место: СНЕЖАНА КАЛЕСКА-ВАНЧЕВА    
верификација на мандат на 58. седница одржана на 29.8.2018 година
74. ОЛИВЕР СПАСОВСКИ 
престанок на мандат на 2. седница одржана на 31.5.2017 година 
На тоа место: МИРОСЛАВ ЈОВАНОВИЌ
верификација на мандат на 4. седница одржана на 1.6.2017 година
75. ФРОСИНА ТАШЕВСКА-РЕМЕНСКИ
76. МУХАМЕД ЗЕЌИРИ 
77. МАЈА МОРАЧАНИН 
78. ФЕРИД МУХИЌ 
79. МАКСИМ ДИМИТРИЕВСКИ
престанок на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
На тоа место: ЛИДИЈА ТАСЕВСКА
верификација на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
80. КУРТО ДУДУШ 
престанок на мандат на 19. седница одржана на 8.11.2017 година
На тоа место: КОСТАДИН АЦЕВСКИ
верификација на мандат на 19. седница одржана на 8.11.2017 година
81. ТАЊА КОВАЧЕВ
82. ЉУПЧО НИКОЛОВСКИ 
престанок на мандат на 2. седница одржана на 31.5.2017 година 
На тоа место: СЛАВИЦА ШУМАНСКА-МИТЕВА
верификација на мандат на 4. седница одржана на 1.6.2017 година
83. БЛАГОЈ БОЧВАРСКИ
престанок на мандат на 19. седница одржана на 8.11.2017 година
На тоа место: АГИМ МУРТЕЗАНОВ
верификација на мандат на 19. седница одржана на 8.11.2017 година
84. ЈАГОДА ШАХПАСКА
85. ПАНЧЕ ИВАНОВ 
86. САШКО КОСТОВ
87. ЈУЛИАНА НИКОЛОВА
88. ЕНЕС ИБРАХИМ 
89. ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ
90. МИРА СТОЈЧЕВСКА
91. ЗОРАН ЗАЕВ 
престанок на мандат на 2. седница одржана на 31.5.2017 година 
На тоа место: САШКО АТАНАСОВ
верификација на мандат на 4. седница одржана на 1.6.2017 година
92. ХАРИ ЛОКВЕНЕЦ
93. КАТЕРИНА КУЗМАНОВСКА
94. ГОРАН МИСОВСКИ
95. КОСТА ЈАНЕВСКИ 
престанок на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
На тоа место: РИСТЕ ТАШЕВ
верификација на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
96. КЕТИ СМИЛЕСКА
97. БЕТИАН КИТЕВ 
98. САШО ПОЦКОВ
престанок на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
На тоа место: КОСТАДИН КОСТАДИНОВ
верификација на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
99. МИЛЕВА ЃОРГИЕВА
100. МЕРИ ЛАЗАРОВА
101. РАДМИЛА ШЕКЕРИНСКА-ЈАНКОВСКА 
престанок на мандат на 2. седница одржана на 31.5.2017 година 
На тоа место: БЕТИ РАБАЏИЕВСКА-НАУМОВСКА
верификација на мандат на 4. седница одржана на 1.6.2017 година
102. АЛЕКСАНДАР КИРАЦОВСКИ
103. ТОМИСЛАВ ТУНТЕВ
престанок на мандат на 75. седница одржана на 9.1.2019 година
На тоа место: РУБИН ЗЕМОН
верификација на мандат на 75. седница одржана на 9.1.2019 година
104. ГОРАН МИЛЕВСКИ 
престанок на мандат на 103. седница одржана на 27.6.2019 година
На тоа место: АЛЕКСАНДРА ЦВЕТКОСКА
верификација на мандат на 104. седница одржана на 9.7.2019 година
105. ВАСКО КОВАЧЕВСКИ
престанок на мандат на 26. седница одржана на 22.12.2017 година
На тоа место: САМКА ИБРАИМОСКИ
верификација на мандат на 26. седница одржана на 22.12.2017 година
106. ИРЕНА СТЕФОСКА
107. ЈОВАН МИТРЕСКИ
108. АЛИЈА КАМБЕРОСКИ
109. ЖАКЛИНА ЛАЗАРЕВСКА
110. ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ
престанок на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
На тоа место: ТАТИЈАНА ЛАЛЧЕВСКА
верификација на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
111. ЃУЛУМСЕР КАСАПИ 
112. БЛАГОЈЧЕ ТРПЕВСКИ


КОАЛИЦИЈА „АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ“ (ДР-АДП, УНИТЕТИ, НДП) 

113. СУРИЈА РАШИДИ
114. ЗИАДИН СЕЛА 
115. ВЕСЕЛ МЕМЕДИ 
престанок на мандат на 104. седница одржана на 9.7.2019 година
На тоа место: АРТА ТОЧИ 
верификација на мандат на 106. седница одржана на 23.7.2019 година


ДВИЖЕЊЕ БЕСА
  

116. ЗЕЌИРИЈА ИБРАХИМИ
престанок на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
На тоа место: РЕЏЕП МЕМЕДИ
верификација на мандат на 18. седница одржана на 1.11.2017 година
117. АФРИМ ГАШИ
118. БИЉАЛ КАСАМИ 
престанок на мандат на 16. седница одржана на 20.9.2017 година 
На тоа место: НЕЏБЕДИН КАРЕМАНИ
верификација на мандат на 17. седница одржана на 20.9.2017 година
119. ФАДИЛ ЗЕНДЕЛИ 
120. ТЕУТА БИЉАЛИ

 
Веб-страницата на Собранието користи колачиња (cookies).

Колачињата се користат за подобрување на Вашето корисничко искуство.